Зукорлић се проширио у Шведску

Муфтија Муамер Зукорлић протеклог је викенда отворио прво дипломатско представништво своје организације Народно веће Санџака у шведском граду Гетеборгу као дио шире стратегије чији је циљ интернационализација питања статуса овог дијела Србије, сазнају београдски медији.  “Ми смо у свом прогласу за враћање аутономије Санџаку најавили отварања представништава у Бриселу и Вашингтону као најважнијим центрима моћи, […]

понедељак, новембар 14, 2011 / 18:32

Муфтија Муамер Зукорлић протеклог је викенда отворио прво дипломатско представништво своје организације Народно веће Санџака у шведском граду Гетеборгу као дио шире стратегије чији је циљ интернационализација питања статуса овог дијела Србије, сазнају београдски медији.

 “Ми смо у свом прогласу за враћање аутономије Санџаку најавили отварања представништава у Бриселу и Вашингтону као најважнијим центрима моћи, на чему интензивно радимо, али нам је изузетно драго да су Бошњаци Скандинавије предухитрили наше напоре и отворили прво представништво овде“. истакао је у поздравном говору један од Зукорлићевих најближих сарадника Сеад Шаћировић, а преноси “Ало“.

У овој манифестацији, како извјештавају сарајевски медији, учешће је узео и Зукорлић, који је одржао предавање о актуелним питањима Бошњака на Балкану.
Муфтија београдски Мухамед Јусуфспахић изјавио је за београдски лист да је Зукорлић већ присвојио дио џамија у Бечу и да се на све начине труди да прошири свој утицај.

“Он се труди да парира Милораду Додику за све што овај ради у Босни и Херцеговини. Ипак, мислим да му народ у Санџаку неће дати поверење зато што има две озбиљне политичке алтернативе у актуелним министрима Сулејману Угљанину и Расиму Лјајићу и њиховим странкама. Уверен сам да је народу до мира, а не до немира“, казао је Јусуфспахић.

Министар за рад и социјална питања и председник Социјалдемократске партије Србије Расим Лјајић рекао је за “Ало“ да све то што ради Зукорлић нико у Србији и у свијету не признаје.

“Ево, то сад први пут чујем. Ма нико то ни у Србији ни у међународној заједници не признаје. Шта друго да кажем сем да се ради о папирнатој организацији и да све то представља део њиховог политичког фолклора“, рекао је Лјајић за тај лист.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *