ЖРС саопштиле: Активирали смо теретни саобраћај

Жељезнице Републике Српске данас ће бити активне на многим локацијама када је ријеч о теретном саобраћају, саопштено је из овог предузећа.  Два воза биће предата на сјеверу Српске за Пољску и Италију, гдје ће бити извршен и пријем 39 вагона из Мађарске. На граничном прелазу Зворник Нови два воза ће бити упућена за Црну Гору […]

недеља, новембар 20, 2011 / 15:15

Жељезнице Републике Српске данас ће бити активне на многим локацијама када је ријеч о теретном саобраћају, саопштено је из овог предузећа.

 Два воза биће предата на сјеверу Српске за Пољску и Италију, гдје ће бити извршен и пријем 39 вагона из Мађарске.

На граничном прелазу Зворник Нови два воза ће бити упућена за Црну Гору и један за Србију, док ће у Брчком бити извршен истовар 26 вагона шећера и 19 вагона сунцокрета.

"Рад привредних субјеката који припадају овим регионима, укључујући и тузлански базен функционишу неометано", наводи се у саопштењу.

Гранични прелаз у Шамцу забиљежиће пријем једног и предају другог воза, а такође биће извршени и послови у луци Шамац за потребе "Униса" из Дервенте.

Остале снаге, како је саопштено, концентрисане су на потребе рудника Омарска гдје тренутно има 56 празних кола која чекају на утовар.

"Током смањеног обима саобраћаја, извршени су радови на преотпуштању дугог трака шина, као и припреме за зимски период, с циљем укидања привремених лаганих вожњи", наводи се у саопштењу.

Укинуто је девет привремених вожњи на којима су сада дозвољене редовне брзине, а тиме је повећана пропусна моћ пружних праваца Добој – Нови Град, Шамац – Добој -Маглај, Петрово Ново – Добој и Цапарде – Зворник.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *