Золак: Град неодговоран према пољопривредницима

Скупштина града Бања Лука на јучерашњем засједању није дала сагласност на Правилник о условима и начину остваривања подстицајних средстава за развој пољопривредне производње (субвенције непрофитним субјектима – пројекти у пољопривреди) . Оваквим исходом гласања одборника у Скупштини града Бања Лука планирана средства у Буџету града Бања Лука за 2013. годину у износу од 1.000.000,00 КМ […]

среда, јун 5, 2013 / 09:55

Скупштина града Бања Лука на јучерашњем засједању није дала сагласност на Правилник о условима и начину остваривања подстицајних средстава за развој пољопривредне производње (субвенције непрофитним субјектима – пројекти у пољопривреди) .

Оваквим исходом гласања одборника у Скупштини града Бања Лука планирана средства у Буџету града Бања Лука за 2013. годину у износу од 1.000.000,00 КМ неће се моћи додјељивати.

Приједлог Правилника које су Центар за развој и унапређење села и Одјељење за привреду у Административној служби града Бања Лука доставили Скупштини није био прихватљив, а на сједници предлагачи нису уважавали приједлоге одборника.

– Сматрам да се овај Правилник требао усвајати најкасније у фебруару мјесецу, како би пољопривредници могли да рачунају на ова средства, јер је бесмислено у јуну мјесецу усвајати Правилник, па тек онда објављивати јавни позив за средства у 2013. години.
Оваквим односом власти града Бања Лука не подстичу и не помажу пољопривреду, иако су средства Буџетом предвиђена, јер се средства за подстицај требају додјељивати прије почетка пољопривредних радова у овој календарској години – каже Александар Золак, одборник из редова ПДП.

Золак сматра да је и са оваквим закашњењем Скупштини предложен лош Правилник , који није добио сагласност , односно, приликом гласања није усвојен, те ће се исти поново предлагати за неку од наредних сједница, што је тек превелико закашњење.

Овом приликом подсјећам да Програм рада Скупштине за 2013. годину се не реализује према плану и да још нису разматране све тачке планиране у првом тромјесечју, а разлог је два пута прекидање сједница од стране одборника владајуће коалиције, наводи Золак.0 КОМЕНТАРА

  1. Izgleda u vladajucoj koaliciji oni sto su sa sela su zaboravili,ili ne zele da se sjecaju poljoprivrede i kad se sta radi, a oni sto su odrasli u gradu su culi na televiziji za jesenju sjetvu 😀 …tako da vjerujem da bice do jeseni usvojen,a do tad „Ne lipsi magarce do zelene trave“,odn.poljoprivrednici(vecina njih sto vole pivo i pecenje ispod satre) sto su trazili(birali),dobili su.Cestitke mladom gospodinu iz PDP-a na entuzijazmu i ukazivanju problema u gradu i zalaganju za promjene na bolje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *