Здухач осваја биоскопе широм Српске и Србије

Филм “Здухач значи авантура” је са овацијама дочекан у Бања Луци и Републици Српској гдје је највећим дијелом и сниман. О филму и дешавањима око њега, из продукције стиже сљедећи извјештај: По мишљењу гледалаца и критике овај филм отвара и наговјештава једну другачију визију регионалне кинематографије, која истински интегрише регионални културни простор и тржиште. Пружајући […]

понедељак, мај 2, 2011 / 12:01

Филм “Здухач значи авантура” је са овацијама дочекан у Бања Луци и Републици Српској гдје је највећим дијелом и сниман.

О филму и дешавањима око њега, из продукције стиже сљедећи извјештај:

По мишљењу гледалаца и критике овај филм отвара и наговјештава једну другачију визију регионалне кинематографије, која истински интегрише регионални културни простор и тржиште. Пружајући шансу младим и талентованим глумцима филм је добио дугочекивану свјежину и вјеродостојност у изразу.

Иако је филм у почетној фази дистрибуције, преко 10.000 расположених и насмијаних гледалаца, колико их је видјело филм до сада, наговјештава да смо добили нови филмски хит који враћа публику у биоскопе.

Музика у филму је свакако допринијела осмијесима гледалаца, који су излазили из биоскопа пјевушећи “Треба ми раме твоје ” изузетно успјелу нову верзију планетарног хита, који изводе Коља Пејаковић и Сопот. Поред њих за музику су задужени и Г Спот Торнадо (у филму Жика Тодоровић), Драгољуб Марковић и легендарни Макса из серије ТНТ (Тотално Нови Талас).

“Изузетно сам инспирисан реакцијом публике као и енергијом и знањем младих глумаца, тако да увелико пишем наставак филма,” каже Милорад Милинковић, режисер и сценариста филма.

“У наставку филма ћу коначно испричти и причу о Здухачу, који нам и се “јавио” и прикључио на снимању у Херцеговини”.

Подсјећања ради , Здухачи су обични људи рођени са необичним даром, способношћу да одвоје свој дух од тијела и да у сну ослободе свој крај од временских непогода. Вјеровање у постојање оваквих људи налазимо и међу другим народима

Филм “Здухач значи авантура” наставља свој пут кроз биоскопе у Републици Српској те га гледаоци могу видјети у:

03. и 04.05. – Пале (РС)
06.05. – Градишка (РС)
09. до 15.05. – Приједор (РС)
16. до 21.05 – Добој (РС)
27. и 28. 05 – Козарска Дубица (РС)0 КОМЕНТАРА

  1. А шта је са „насмејаних гледаоца“ ? 😉

    Лош код-конвертор, текст из саопштења, брзина да се постави, заљубљен новинар… Па кад се све скупи…

    У сваком случају, хвала (као и увијек) на указивању на пропусте.

    ГУГЛАЈТЕ ЋИРИЛИЦОМ!

  2. Добро, де мало… нико није тражио да се правдаш (а и не требаш ником никад да се правдаш, осим жени кад обећаш да нећеш више пити ;)) све је то за људе!!!

    *УП.Хвала ти у купус слатки стави, а 5 маринџи мени у џеп! 😛

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *