Затражено изузеће судије Мире Смајловић

Станко Којић, оптужен за геноцид у Сребреници, најавио је да више неће присуствовати суђењу пред Судом БиХ и затражио изузеће предсједника судског Вијећа у овом предмету Мире Смајловић. "Након што је Суд БиХ јуче одбио седам предложених свједока Којићеве одбране и вјештачење по војном експерту, Којић је рекао да неће присуствовати суђењу и затражио изузеће […]

среда, децембар 7, 2011 / 14:25

Станко Којић, оптужен за геноцид у Сребреници, најавио је да више неће присуствовати суђењу пред Судом БиХ и затражио изузеће предсједника судског Вијећа у овом предмету Мире Смајловић.

"Након што је Суд БиХ јуче одбио седам предложених свједока Којићеве одбране и вјештачење по војном експерту, Којић је рекао да неће присуствовати суђењу и затражио изузеће судије", рекао је данас Срни Којићев бранилац Милан Романић из Бањалуке.

Романић је истакао да очекује да ће Суд БиХ на општој сједници одбити захтјев његовог клијента за изузеће судије и да ће наставити да крши права оптужених, што, како каже, доприноси све већем неповјерењу грађана у ту правосудну институцију због чега је оправдана потреба за хитном реформом правосуђа у БиХ.

У досадашњем поступку у корист Тужилаштва БиХ свједочило је 40 свједока, док је Којићева одбрана предложила 11 свједока, од којих је Суд БиХ одбио седам, као и вјештачење војног експерта.

Тужилаштво БиХ терети бивше припаднике 10. дирвезантског одреда Војске РС Франца Коса, Станка Којића, Властимира Голијанина и Зорана Гороњу за геноцид у Сребреници, односно учешће у убиствима више од 800 Бошњака у јулу 1995. године на војној економији Брањево у општини Зворник.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *