Заједничка кандидатура Бугарске и Румуније за ЕВРО

Бугарска и Румунија ће можда заједнички конкурисати за организацију фудбалског првенства Европе 2020. године, пренијели су бугарски медији. Предсједник Фудбалског савеза Бугарске и некадашњи голман репрезентације Борислав Михајлов је саопштио да тренутно разматра могућност кандидатуре са својим румунским колегом. Он је саопштио да има још доста времена да се види да ли ће држава моћи […]

уторак, децембар 6, 2011 / 23:31

Бугарска и Румунија ће можда заједнички конкурисати за организацију фудбалског првенства Европе 2020. године, пренијели су бугарски медији.

Предсједник Фудбалског савеза Бугарске и некадашњи голман репрезентације Борислав Михајлов је саопштио да тренутно разматра могућност кандидатуре са својим румунским колегом.

Он је саопштио да има још доста времена да се види да ли ће држава моћи да стане иза евентуалне организације континенталног шампионата.

Од тога зависи и брзина којом ће Бугарска добити нови национални стадион.

Уколико Бугарска буде домаћин шампионата Европе, играће се на новом националном стадиону у Софији, који ће почети да се гради у току следеће године, а биће направљени и нови стадиони у Варни и Бургасу.

После првенства Европе у Пољској и Украјини следеће године, домаћин ће 2016. године бити Француска, гдје ће по први пут у завршници играти 24 репрезентације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *