Вукчевић: “Добровољачка“ се мора ријешти

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да случај „Добровољачка“ не може да се одуговлачи унедоглед и да мора да се ријеши. "У БиХ се води паралелан поступак. Ми смо чекали, али када смо видели да се са тим ништа не догађа, ми смо тај процес, преузет од војног правосуђа, покренули. Нисмо чекали. […]

петак, март 25, 2011 / 19:20

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да случај „Добровољачка“ не може да се одуговлачи унедоглед и да мора да се ријеши.

"У БиХ се води паралелан поступак. Ми смо чекали, али када смо видели да се са тим ништа не догађа, ми смо тај процес, преузет од војног правосуђа, покренули. Нисмо чекали. Дали смо адреналин читавој ствари и сада и ови у БиХ хоће да раде", рекао је Вукчевић.

Он је напоменуо да и сам бивши генерал Армије БиХ Јован Дивјак каже да се у Добровољачкој десио злочин, али да он то није учинио.

"У реду, али истрага мора да утврди ко је крив. Ја, као тужилац, немам право никога од њих да аболирам", рекао је Вукчевић за београдски портал "С медија".

 

Према његовим ријечима, да би се утврдило да ли у радњама Ејупа Ганића има кривичног дјела, он се мора саслушати.

"Али, он нама није доступан, у БиХ је. За њим је расписана потерница и одређен му је притвор. Иста процедура важи и за Ганића, и за Дивјака, и за све који нису доступни", рекао је Вукчевић.

Вукчевић сматра да има мијешања политике у правосудне ствари, наводећи да то представља притисак на правосуђе, те подсјетио да се то десило у Хрватској када је ухапшен хрватски ветеран Тихомир Пурда.0 КОМЕНТАРА

  1. смраду монтенигерски као што никад ништа ниси ријешио, тако ћеш и ово заташкати… главно је да си ти позвао гомиле страних плаћеника да гањају по српској земљи нашег ђенерала Младића!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *