Вучић: Озбиљно се ради на хапшењу Шарића

Први потрпедсjедник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да се озбиљно ради на хапшењу нарко-боса Дарка Шарића и да ће јасно бити стављено до знања да носиоци организованог криминала морају да одговарају.  Вучић је у интервјуу за Наше новине истакао и да Шарић у српском законодавству не може да буде свjедок сарадник у процесу против […]

четвртак, мај 30, 2013 / 13:10

Први потрпедсjедник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да се озбиљно ради на хапшењу нарко-боса Дарка Шарића и да ће јасно бити стављено до знања да носиоци организованог криминала морају да одговарају.

 Вучић је у интервјуу за Наше новине истакао и да Шарић у српском законодавству не може да буде свjедок сарадник у процесу против Насера Кељмендија.

"Не, то може да добије у неком другом законодавству, у српском не", рекао је Вучић одговарајући на питање да ли је истина да ће Шарић бити свjедок сарадник у процесу против Насера Кељмендија и да су Американци заинтересовани да га искористе у те сврхе.

"То могу да раде у некој другој земљи, у Србији не. Овде нико није преговарао са господином Шарићем нити ћемо преговарати, то уопште није питање за разговор. Дакле, ми озбиљно радимо на случају, али ја се плашим да кажем нешто више, разумете и зашто. И неће бити никаквих игара, никаквих трикова око тога, биће јасно стављено до знања да носиоци организованог криминала морају да одговарају", истакао је Вучић.

Када је ријеч о Богољубу Карићу, Вучић је рекао да на њега гледа као и на сваког другог човјека и као на човјека који је овдје оптужен за злоупотребу положаја.

Упитан да ли ће тражити његово изручење из земље гдје се налази, Вучић каже да то зависи од других и да треба питати надлежне органе. "Ја ћу инсистирати на спровођењу закона увек и на поштовању права", напоменуо је Вучић.

Вучић се не осјећа најмоћнијим човјеком у Србији

Коментаришући наводе у јавности да је он, а не премијер, најмоћнији човјек у Србији, Александар Вучић каже да осјећа огромну одговорност и велику обавезу да се у земљи уради што више, али да се не осјећа као најмоћнији човјек у Србији.

"Једно је сигурно, нисам премијер Србије. Али осећам огромну одговност, велику обавезу да нешто урадимо и уплашен сам да све то што желим и мислим да Србија може нећемо урадити", рекао је први потпредсједник Владе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *