Вучић: Одлучност државе је непобједива

Први потпредсjедник Владе Србије Александар Вучић каже да намерава да до краја спроведе борбу против корупције и да се нада да Влада неће због тога запасти у кризу. Он није хтио да коментарише да ли трагови новца у случају "Нуба инвеста" воде до бившег министра Оливера Дулића или ДС, како што су поједини београдски штампани […]

петак, октобар 12, 2012 / 13:39

Први потпредсjедник Владе Србије Александар Вучић каже да намерава да до краја спроведе борбу против корупције и да се нада да Влада неће због тога запасти у кризу.

Он није хтио да коментарише да ли трагови новца у случају "Нуба инвеста" воде до бившег министра Оливера Дулића или ДС, како што су поједини београдски штампани медији навели, рекавши да се тиме бави тужилац.

"Можете чак на сајту Агенције за привредне регистре да пронађете одређене уплате једној политичкој странци. То није никакав потпуно нови документ или нешто ново што би морали да проналазе истражни органи", казао је он у интервјуу Куриру.

Вучић такође није хтио да коментарише спекулације да ће ускоро бити ухапшен и један актуелни министар, као ни то да ли ће истрага о корупцији у вези са оптичким кабловима обухватити актуелног министра Милутина Мркоњића.

"О томе не знам, али знам да неће бити скривања никога од нас – ни неког Вучића, ни неког Дачића… Прије десет дана сам у јавности рекао да очекујем нападе са свих страна. Рекао сам да очекујем да ће то бити и политичари и тајкуни. Као што видите, они су се већ данас удружили", казао је Вучић.

На питање ко се удружио, Вучић каже: "Видите једну политичку странку која је свој програм својевремено направила на томе да критикује Мирослава Мишковића. Ништа друго нису говорили осим критика на његов рачун, а послије тога као да им је маца појела језик. Више никада његово име нису смјели да изговоре. Данас су они кренули и на мене и на све људе који се баве борбом против корупције. Кренуће још јаче, али државу и одлучност државе не могу да побиједе ни политичари, ни тајкуни, ни медији."

Одговарајући на питање да ли ће због његове борбе против корупције доћи до кризе Владе, Вучић је рекао да се нада да неће.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *