Вучић: Борба против корупције тек почела

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је борба против корупције тек почела и поручио да је неће зауставити политички напади. "Знао само да ће сви у тој борби бити предмет различитих напада, данас су то били политичари, сутра ће тајкуни и финансијски магнати, а за неколико недеља здружиће се сви заједно, а […]

субота, октобар 6, 2012 / 16:57

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је борба против корупције тек почела и поручио да је неће зауставити политички напади.

"Знао само да ће сви у тој борби бити предмет различитих напада, данас су то били политичари, сутра ће тајкуни и финансијски магнати, а за неколико недеља здружиће се сви заједно, а биће помогнути и неким од својих медија", рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Поводом тврдњи бившег министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића да су истрага и оптужбе против њега за злоупотребу службеног положаја, политички реваншизам режима, Вучић је рекао да "не зна о ком режиму Дулић говори пошто тужиоци, које су они постављали, свој посао данас раде слободно".

"Ја не хајем за политичке примедбе, оне ме се не тичу, ми ћемо спроводити закон и ту игре са државом неће бити", рекао је Вучић.

Посланик Демократске странке Оливер Дулић данас је на конференцији за новинаре одбацио оптужбе да је злоупотријебио положај приликом издавања дозволе фирми "Нуба инвест", оцијенивши да оне представљају политичку хајку и покушај деградације министра из бивше владе Србије.

Полиција је јутрос покушала да приведе Дулића због сумње да је злоупотријебио службени положај, али није ухапшен јер се позвао на посланички имунитет.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је Дулић осумњичен за злоупотребу службеног положаја у вези са издавањем дозвола за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

Предсједник Скупштине Србије Небојша Стефановић најавио је данас да ће Скупштина Србије у понедјељак, 8. октобра, одлучивати о укидању посланичког имунитета Дулићу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *