Вранкић: Остајемо за европски пут и интеграције

Министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић, који је члан Предсједништва ХДЗ-а БиХ, изразио је разочарење “стављањем међународних институција на страну кршења Устава и закона у правцу даље дестабилизације БиХ“. “Ми остајемо за европски пут и интеграције. То је стратегија ХДЗ-а и ту нема алтернативе“, рекао је Вранкић.   Он је упозорио да је веома […]

уторак, април 5, 2011 / 14:57

Министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић, који је члан Предсједништва ХДЗ-а БиХ, изразио је разочарење “стављањем међународних институција на страну кршења Устава и закона у правцу даље дестабилизације БиХ“.

“Ми остајемо за европски пут и интеграције. То је стратегија ХДЗ-а и ту нема алтернативе“, рекао је Вранкић.

 

Он је упозорио да је веома “опасно то што неки праве калкулације да је пуно једноставније ријешити односе у БиХ неуважавањем Хрвата“.

 

“Бојим се да то у завршници води подјели БиХ без Хрвата. Ми не желимо да учествујемо у тој подјели земље“, категоричан је Вранкић, који је и замјеник предсједавајућег Савјета министара.

 

Према његовим ријечима, крајње је вријеме да се међународна заједница у БиХ врати на колосијек успостављања законите и легитиме власти, тако што ће доношење одлука препустити домаћим институцијама.

 

Вранкић сматра да посљедњи потези високог представника у БиХ Валентина Инцка усмјерени ка ЦИК-у БиХ нису аутономни, него да је “ОХР био само извршна полуга за доношење посљедње одлуке“.

 

Говорећи о предстојећем засједању Хрватског народног сабора, он је констатовао да су Хрвати сада гурнути у стање безнађа и да нису институционално заштићени, тако да народ у тим условима има потребу да се окупи и да одговор на легалан и легитиман начин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *