Возни парк Владе ФБиХ 908 возила, вријеме за реконструкцију?

САРАЈЕВО – Возни парк Владе Федерације БиХ доживјеће апсолутну реконструкцију, рекао је федерални премијер Нермин Никшић и најавио „увођење реда у тој области“.  Влада ФБиХ усвојила је данас информацију према којој 57 буџетских корисника располаже са 908 возила, од чега је 822 у возном стању, док је 86 возила намијењено продаји или нису у возном […]

четвртак, април 21, 2011 / 19:45

САРАЈЕВО – Возни парк Владе Федерације БиХ доживјеће апсолутну реконструкцију, рекао је федерални премијер Нермин Никшић и најавио „увођење реда у тој области“.

 Влада ФБиХ усвојила је данас информацију према којој 57 буџетских корисника располаже са 908 возила, од чега је 822 у возном стању, док је 86 возила намијењено продаји или нису у возном стању.

Никшић је на конференцији за новинаре рекао да је 340 возила у власништву органа управе, односно Парламента ФБиХ, да 162 возила користи Пореска управа ФБиХ, 126 Федерална управа полиције, 108 Судска полиција и 64 Федерална управа цивилне заштите.

"Одлучено је да дио неперскептивних возила продамо и на тај начин уведемо још прихода у буџет ФБиХ. Извјесно је и да ћемо дио возила поклонити удружењима која су се до сада обратила", рекао је Никшић.

Влада ФБиХ је располаже са 66 станова које користе изабрани званичници, од чега је тренутно 12 празних. "На данашњој сједници закључено је да станове треба што прије ставити на располагање министрима који тренутно бораве у хотелима", рекао је Никшић.

Он је нагласио да је с циљем смањења текућих трошкова у федералним органима управе и федералним управним организацијама Влада измијенила Уредбу о накнадама које немају карактер плате чиме су преполовљене принадлежности које као повластице користе руководећи и остали државни службеници.

Никшић је рекао да је Влада ФБиХ позвала све руководиоце које именује или за чије именовање даје сагласност да провјере имају ли њено повјерење, напомињући да овај позив нема обавезујући карактер.

Влада данас није расправљала о приједлозима рјешења о номиновању за разрјешење, те приједлогу за именовање чланова Надзорног одбора ЈП "Хрватске телекомуникације" Мостар, али је донијела Уредбу о измјени Уредбе о усавршавању предсједника и чланова надзорних одбора и управа привредних друштава с учешћем државног капитала.

Измјена се односи на рок до којег су чланови одбора и управа дужни завршити прописано усавршавање, будући да је раније прописани рок истекао. Нови рок за ово усавршавање је двије године од дана ступања Уредбе из 2009. године на снагу.

Министар енергетике и индустрије Ердал Трхуљ рекао је да је Влада ФБиХ примила к знању Информацију о пословним односима предузећа "Нафтни терминали Федерације" Плоче са фирмама "Делтагрип лимитед" и "Делтагрип трејдинг" из Велике Британије, те задужила Федерално правобранилаштво да се хитно укључи у све активности у вези с међународним арбитражним поступком, који је предмет те информације.

Влада ФБиХ је подржала нацрте стратегије и плана акције за изједначавање могућности за особе са инвалидитетом у Федерацији БиХ од 2010. до 2015. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *