Воле га: Хашко тужилаштво не да Шешељу да оде

Тужилаштво Хашког трибунала покушаће да блокира ослобађање лидера радикала Војислава Шешеља подношењем жалбе у случају да судско вијеће сутра донесе одлуку о недостаку доказа за даљи наставак процеса, пише београдски дневник „Блиц“. Александар Контић из Тужилаштва Хашког трибунала рекао је да је Тужилаштво потпуно увјерено да постоји довољно доказа за наставак процеса и да ће […]

уторак, мај 3, 2011 / 10:35

Тужилаштво Хашког трибунала покушаће да блокира ослобађање лидера радикала Војислава Шешеља подношењем жалбе у случају да судско вијеће сутра донесе одлуку о недостаку доказа за даљи наставак процеса, пише београдски дневник „Блиц“.

Александар Контић из Тужилаштва Хашког трибунала рекао је да је Тужилаштво потпуно увјерено да постоји довољно доказа за наставак процеса и да ће судско вијеће уважити ту процјену.

"То, међутим, не значи да смо спремни да прејудицирамо одлуку судског већа и све до среде неће бити познат исход. Нико сем судија судског већа не зна садржај одлуке", истакао је Контић.

Извор листа близак Трибуналу рекао је да ће се Шешељ наћи ускоро на слободи, али да то неће бити сутра. Лист пише да је најмање изводљива опција да судско вијеће донесе негативну оцјену по наставак процеса и да он буде обустављен.

Процјењује се да ће вијеће омогућити наставак процеса, али да ће у преосталом дијелу који слиједи Шешељ одустати од извођења свједока одбране, што ће процес суочити веома брзо са пресудом, пише лист.

Вијеће Хашког трибунала, којим предсједава судија Жан Клод Антоанети, саопштиће сутрао одлуку на основу правила "98бис" у поступку који се води против Шешеља, која може значити слободу лидера радикала или наставак процеса извођењем доказа одбране.

Шешељ је почетком марта затражио од претресног вијећа да га ослободи, оцјењујући да Тужилаштво није доказало ниједну оптужбу против њега за злочине у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-1993. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *