Вишеград: У потјери за вехабијом повријеђена четири полицајца!

Четворица полицајаца из Вишеграда повријеђена су јутрос у полицијској потјери за вехабијом који је бјежећи из Сарајева прошао кроз три полицијске засједе у Федерацији БиХ.  Извјештач Срне јавља да је зелени комби у коме се налазио бјегунац ударио у полицијско возило које су вишеградски полицајци препречили као засједу на путу. Након удара, комби се кретао […]

петак, децембар 16, 2011 / 09:46

Четворица полицајаца из Вишеграда повријеђена су јутрос у полицијској потјери за вехабијом који је бјежећи из Сарајева прошао кроз три полицијске засједе у Федерацији БиХ.

 Извјештач Срне јавља да је зелени комби у коме се налазио бјегунац ударио у полицијско возило које су вишеградски полицајци препречили као засједу на путу. Након удара, комби се кретао још 200 метара до вишеградске ћуприје а бјегунац је изашао из аута и скочио у Дрину.

Полицајци су га сустигли и ухапсили.

Kaсније је саопштено да је име бјегунца Рамадан Бахтири.

Акција је изведена у 5, 40 часова.

Двојица вишеградских полицајаца су тешко повријеђена, а двојица лакше у акцији хапшења вехабије који је бјежећи из Сарајева претходно избјегао три полицијске засједе на подручју Федерације Би

 0 КОМЕНТАРА

 1. За шта браво Ања забога? Па њих четири се сјебали око једног вехабије…ееј..шта да је било 100 вехабија? Колико је та полиција „ефикасна“?x-(

 2. Pa kada su otromboljili stomake do ispod šlica. E, bruka i sramota. Šta bi da ih je bilo više?
  Čađo, deder na dijetu ove svoje . Da su mogu stići i uteći. Oni su njega čekali, znali su i kada će proći, i kuda, i u čemu. I, ovako nespretno… Šta bi tek da ih je iznenadio?

 3. Било је опасно и није истина ово што говорите. Одреаговали су како треба и свака им част још једном! Браво за Полицију Републике Српске!

 4. „Након удара, комби се кретао још 200 метара до вишеградске ћуприје а бјегунац је изашао из аута и скочио у Дрину.

  Полицајци су га сустигли и ухапсили.“

  А како су га сустигли? Јесу ли сва четворица запливала за њим или су изнајмили чамац? Децембар, 5:40 Бррррррррр

 5. Људи, ви знате да цијеним и поштујем коментаре које остављате. Овдје се 100% слажем са Ањом. Ко год је имао прилику бити у опасној ситуацији, зна да се неке ситуације не могу спријечити. Покушајте у саобраћају избјећи ауто који 100 на сат према вама? Нимало лако, а ако постоји намјера готово да се не може спријечити. Шта су требали момци? Узети зољу па га разнијети у покрету са безбједне раздаљине? Немојте се љутити на полицију због неслагања са политичком ситуацијим код нас у РС. Ти момци су професионалци и раде посао најбоље што могу са оним што добијају од овакве РС. Немамо ми више војску:( , зато морамо подржати полицију, они су наша орућжана сила и раде свој посао у складу са УСТАВОМ РС и Законом о полицијским службеницима и Законом о унутрашњим пословима. Кључни проблем је што су њихове колеге из Ф БиХ свјесно послали овог несрећника да направи штету нама. Не дај боже да га није зауставила полиција , могао је ударити у школски бус, убити нам дјецу. Зато, када сте најострашћенији, размислите да ли је политика важнија од људи? Да ли су у моменту заустављања вехабије, они мислили на Додика? Јеси ли ти мој Приједоре, мислио на Караџића када смо пробијали „коридор“? Ја нисам, мислио сам да преживим сваки слиједећи метар, како би што прије стигао кисик, љекови, гориво у болнице Републике Српске. Живјели, нека друштво помогне својој полицији, политика нека помогне материјално, а Бог нека нас све чува.

 6. Hajd ne kakite plaho, malo se informišite pa komentarišite. Nije vehabija već najobičniji kradljivac auta , ukro auto u Zenici.
  Nije policija Federacije svjesno poslala njega „vama“ već je i auto federalne policije učestvovalo u potjeri te je i jedan „federalni“ policajac lakše povrijeđen..

  Ne zakuhavajte džaba..

 7. Полиција Републике Српске је врло професионално обавила свој посао. Не знам какво је стање повријеђених полицајаца данас, нисам пратила шта се дешава. Још једном свака част и њима и осталима. Њихов посао је изузетно тежак. У овом случају нису могли другачије да реагују. Немају овлаштења за много шта и због тога су у једној врло опасној ситуацији, у складу са својим овлаштењима, реаговали врло професионално. Мислим да је у Србији још горе стање у погледу тога шта полицајац може да уради приликом хапшења што је резултирало тиме да је неколико полицајаца у задњих пар мјесеци страдало на дужности.

  Полиција Републике Српске заслужује све похвале и мислим да се политичка неслагања са неким министрима… не требају мијешати са овим!

 8. Шта је ту професионално? Знали су да овај бјежи од патрола, ваљда им је неко јавио, нису случајно паркирали ауто и сјели у њега сва 4-рица? Шта су имали да чекају у ауту? Да им сам овај дође подигне руке и сам себи стави лисице и сједне у њихово ауто?
  Ово је брука од полиције! Па што мајмуни нису бацили оне ситне јежеве под точкове кад наиђе, а сколини ауто и себе? Па и на филму кад гледаш полицајци заустављају иза свог аута, ако виде да не стаје то ауто у долазу, бацају се у страну и пуцају у гуме, ако неће у возача, ово што су они урадили је прејадно, али нису они криви, већ ова килава министарства што се не ради са људима на обукама, већ онако лелемудај док ти се нешто не деси! x-(

 9. Mislim da Čađo bolje obavlja svoju dužnost od mnogih ministara.Dakle ovo moje mipljenje nema veze, ama baš nikakve sa nji. Idalje mislim da akcija nije dobro odrađena. Anja, i rudar, i vozač, kao i policajac može da strada na poslu. Svaki posao nosi svoj rizik.Naravno da volim te momke i da im želim svako dobro, ali u ovoj akciji nisu bili na visini. Neozbiljno, neprofesionalno.Ponavljam: znali su ko dolazi, kada i kako, znali da je opasan i naoružan. Molim te, čekali ga nasred puta!!!!To ni djeca ne bi uradila.

 10. Anja i Pink Panter su u pravu. A vi ostali mislim da previse prdite u prazno. Statisticki gledano, koliko cesto se desava da bjegunac vozilom razgrne ovakvu „prepreku“ kao u holivudskim filmovima? Na nasim prostorima nikad. Policajci vjerovatno nisu bili u tom vozilu nego pored, neocekujuci da se ovo dogodi na ovakav nacin. Vjerovatno bih i ja isto postupio iz istog razloga i naravno prosao bih kao i oni. Ovo je naravno lekcija svima. Najlakse je biti general poslije bitke. Dakle sad smo svi pametni, svi znamo sta se desilo, i kako su policajci trebali postupiti. Policajce u ovom slucaju moze da kritikuje samo policajac i to iskusan lik koji je u svojoj profesiji prosao sito i reseto a ne mi.

 11. Moje kritike su upućene iz najbolje namjere kako bi ubuduće izbjegli ovakve greške. I nije lekcija svima. Kada ja ne odradim svoj posao onako kako sam trebao da odradim, kada pogriješim , da li iz razloga što nisam znao, ili što mi je neko naredio kako mora da uradim, pri tome izlažući i imene i one oko mene opasnostima i materijalnoj šteti , trebao bi ja da naučim lekciju.
  Onaj ko je planirao akciju nije to dobro odradio. Nasreću, nije bilo većih i tragičnih posljedica.
  Maxone, gdje bismo stigli ako bi samo policajci imali pravo da kritikuju policajce, učitelji učitelje, predsjednici predsjednike, baštovni baštovane, pisci pisce, a glumci glumce?
  Svaka kritika, pogotovo dobronamjerna je na mjestu.

 12. maxon, 17.12.2011. 23:40:57

  Па ето онда и по твојој логици, ја узимам себи за право да критикујем овакав непрофесионалан рад полиције гдје се људи(полицајци) излажу великом ризику. Био сам током рата у специјалној антитерористичкој бригади МУП-а РС, кад је оваквих ситуација било свакодневно, профитери, дезертери, криминалци, терористи, диверзанти,…свега је било ту и за хапшење и за привођење и за потјере, и зна се добро како се пресреће ауто у покрету, а ово што сад додикова страначки подобна полиција ради нема везе с мозгом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *