Више од 50 погинулих у Мјанмару

ЧИЈАНГ РАЈ – Више од 50 људи је погинуло, а четрдесетак повријеђено у снажном земљотресу који је погодио Мјанмар, изјавили су данас званичници, док се други потрес осјетио на Тајланду. "У градовима Тарлеј и Ман Лин број погинулих премашује 50", рекао је неименовани званичник. Земљотрес, јачине 6,8 степени Рихтерове скале, изазвао је панику у неколико […]

петак, март 25, 2011 / 08:19

ЧИЈАНГ РАЈ – Више од 50 људи је погинуло, а четрдесетак повријеђено у снажном земљотресу који је погодио Мјанмар, изјавили су данас званичници, док се други потрес осјетио на Тајланду.

"У градовима Тарлеј и Ман Лин број погинулих премашује 50", рекао је неименовани званичник.

Земљотрес, јачине 6,8 степени Рихтерове скале, изазвао је панику у неколико јужноазијских држава, али је најтеже погођен Мјанмар, гдје број погинулих није коначан усљед потреса у којима је уништено више од стотину зграда. Тешка оштећења примјетна су у граду Тачилеку у Мјанмару.

Епицентар земљотреса био је на 111 километара сјеверно од области Чијанг Реј, која је дио такозване Златне тромеђе, мјеста на којем се сусрећу границе Мјанмара, Тајланда и Лаоса.

Званичници са сјевера Тајланда саопштили су да је у току процијена штете, након што је накнадни потрес јачине 5,5 степени Рихтерове скале изазвао додатну материјалну штету.

Први земљотрес осјетио се у пријестоницама Тајланда и Мјанмара и све до Вијетнама. Потрес је био на дубини од десет километара, али је причинио само мању штету на Тајланду.

Тајландска полиција потврдила је да је једна жена погинула у урушавању зида њене куће у области Мае Саи.

У истоименом тајландском граду, који је близу епицентра потреса, из болнице је саопштено да нису примили повријеђене у земљотресу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *