Више од 100 погинулих у нападима у Нигерији

Више од 100 људи погинуло је у серији бомбашких напада које су припадници радикалне муслиманске секте извели у суботу на сјевероистоку Нигерије, саопштио је званичник нигеријског огранка Црвеног крста. Ибрахим Булама казао је да очекује да ће тај биланс бити већи, пошто локалне клинике и болнице шаљу податке у Даматуру, пријестоницу нигеријске државе Јобе. Радикална […]

недеља, новембар 6, 2011 / 18:32

Више од 100 људи погинуло је у серији бомбашких напада које су припадници радикалне муслиманске секте извели у суботу на сјевероистоку Нигерије, саопштио је званичник нигеријског огранка Црвеног крста.

Ибрахим Булама казао је да очекује да ће тај биланс бити већи, пошто локалне клинике и болнице шаљу податке у Даматуру, пријестоницу нигеријске државе Јобе.

Радикална муслиманска секта Боко Харам преузела је одговорност за нападе, међу којима су били самоубилачки напади и напади ватреним оружјем у градовима Даматуру и Мајдугури. Скоро све жртве погинуле су у око Даматуруа.

Свједоци наводе да је међу метама напада било сједиште полиције у том граду на сјевероистоку Нигерије, као и неколико цркава. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *