Вирус који преотима Фејсбук профиле

Стручњаци из Мајкрософта открили су вирус који се крије иза екстензије за претраживач Хром и додатка за Фајерфокс и који може да преотме Фејсбук налог. За сада није познато да постоји еквивалент овог малвера за Интернет експлорер и Сафари. "Крађа" функционише тако што тројанац провјерава да ли је корисник пријављен на Фејсбук. Ако јесте, малвер […]

среда, мај 15, 2013 / 11:17

Стручњаци из Мајкрософта открили су вирус који се крије иза екстензије за претраживач Хром и додатка за Фајерфокс и који може да преотме Фејсбук налог. За сада није познато да постоји еквивалент овог малвера за Интернет експлорер и Сафари.

"Крађа" функционише тако што тројанац провјерава да ли је корисник пријављен на Фејсбук. Ако јесте, малвер преузима конфигурациони фајл са списком команди. У зависности од тог фајла, малвер може да "лајкује" страницу, дијели садржај, објављује садржај на профилима, коментарише објаве, придружује се групама, позива пријатеље у групе и четује са пријатељима корисника преотетог профила.

Мајкрософт је анализирао Фејсбук страницу на којој малвер објављује садржај и примијећено је да расте број "лајкова" и коментара на ове објаве, који вјероватно долазе од профила корисника чији су рачунари већ заражени тројанцем. Њих је очигледно све више, иако није јасно како криминалци натјерају кориснике да инсталирају ове плагин-ове.

Инсталирате екстензије и додатке за претраживач само ако долазе из поузданих извора као што су Хром веб стор и Ад-онс фор Фајерфокс. Ажурирајте свој антивирус, програме и оперативни систем редовно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *