Ветерани обиљежили Дан ослобођења Модриче

Трећи мај је дан када је Модрича ослобођена у Отаџбинском рату, а који су Ветерани Републике Српске про први пут обиљежили у својој организацији. Предвођени двојицом потомка бораца ВРС, који су носили републичку тробојку и заставу Ветерана РС, модрички ветерани су положили цвијеће на гроб првог погинулог борца Раденка Брадашевића, посјетили Спомен собу, и уз […]

субота, мај 4, 2013 / 15:08

Трећи мај је дан када је Модрича ослобођена у Отаџбинском рату, а који су Ветерани Републике Српске про први пут обиљежили у својој организацији.

Предвођени двојицом потомка бораца ВРС, који су носили републичку тробојку и заставу Ветерана РС, модрички ветерани су положили цвијеће на гроб првог погинулог борца Раденка Брадашевића, посјетили Спомен собу, и уз одржани Парастос погинулим борцима, положили цвијеће на Централном спомен обиљежју погинулим саборцима општине Модрича. Цвијеће су положили Слободан Шарчевић и Драган Савић ветерани из Модриче.

Након полагања цвијећа и црквеног Богослужења Ветерани Модриче су одржали свој први сусрет у Културном центру у Модричи.

Историјат ослобађања Модриче је прочитао новинар РТРС Вид Благојевић, а приказан је и деветоминутни документарни филм о овом догађају.

Осим Слободана Шарчевића који се обратио скупу у име ветерана Модриче, на скупу су говорили и Синиша Божић испред Удружења акционара инветиционих фондова РС, Драган Работа, бивши припадник Специјалне бригаде полиције РС из Пала, Доброслав Шурбат Замјеник предсједника Ветерана РС и Предсједник Ветерана РС Душко Вукотић.

-Морам рећи да ми је жао ако медији данас пошаљу слику из Модриче да су борци подијељени. Да БОРС обиљежава ослобођење у једној, а Ветерани у другој режији. Не него смо ми на неки начин одржали лекцију успаваној Борачкој организацији и њеном руководству. Драго ми је да смо их подстакли да треба да обиљежавају датуме као овај, да ће обиљежавати и убудуће и да ћемо то чинити заједно – рекао је Вукотић обраћајући се скупу. 

Са овог скупа поново су упућене врло оштре критике на рачун свих власти РС и одаслана јасна порука да Ветерани Републике Српске израстају у озбиљну организацију чији основни циљ јесте враћање достојанства ветеранима РС и бескомпромисна борба за своја права.

-Зар ми треба било кога да убјеђујемо у наш патриотизам. Политичари нас треба да убјеђују. Зар су патриоте они који милион марака преносе у гепеку? Зар су патриоте људи који су допустили да се из једне Глинице изнесе милијарда марака за 10 година? Огроман дио новца у Српској држи веома мали број људи, који су најмање заслужни за њено стварање. А огромна већина оних који су носили пушку и омогућила им да владају, они данас немају ништа – рекао је Вукотић0 КОМЕНТАРА

  1. SREĆAN SAM, NEKA JE NEKO SLOBODAN.KAD VID BLAGOJEVIĆ KAŽE SLOBODNI SMO – JA MU VERUJEM.
    IMA LI KO DA I DRUGE UVERI DA SMO SLOBO0DNI.B-)B-)B-)B-)B-)
    SLOBODNO NAS RUSI POKRADOŠE.TO JE SLOBODA.B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)

  2. Добро је да се рађа нови талас од свих оних обесправљених, који данас немају представнике у матичним организацијама, који заступају њихове интересе. Ја се увијек најежим кад се обиљежавају овакви датуми. Још горе ми је кад се сјетим да су ратни профитери, а данашњи властодршци (изгласани од оних који су крварили за Српску) потезом пера поништили оно што се изборило битком за „коридор живота“. Подсјетићу да Република Српска данас нема континуитет територије.

    Остаје нам само да вјерујемо да ће доћи до промјене набоље, а да би се нешто мијењало мора се од нечег почети. Можда су овакви скупови неки нови почетак који буди наду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *