Вечерас донаторско вече, пренос на РТРС

Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик организоваће у Бањалуци донаторско вече у оквиру акције „С љубављу храбрим срцима“, а прикупљена средства намијењена су дјеци са посебним потребама у Српској. Из Бироа предсједника Републике за односе са јавношћу најављено је да ће донаторско вече бити одржанo у Административном центру Владе Републике Српске са почетком у 19.30. […]

уторак, децембар 20, 2011 / 11:00

Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик организоваће у Бањалуци донаторско вече у оквиру акције „С љубављу храбрим срцима“, а прикупљена средства намијењена су дјеци са посебним потребама у Српској.

Из Бироа предсједника Републике за односе са јавношћу најављено је да ће донаторско вече бити одржанo у Административном центру Владе Републике Српске са почетком у 19.30.

Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" директно ће преносити Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/.

Предсједник Републике рекао је раније Срни да ће новац, који буде прикупљен на донаторској вечери, бити утрошен на адаптацију дневних центара у којима бораве дјеца са посебним потребама, куповину апарата неопходних за рад са дјецом и помагала која нису на позитивној листи Фонда здравственог осигурања, као и за евентуално лијечење ван Српске.

Он је позвао све институције и предузећа из РС да дају свој допринос овој акцији, тако што ће, у складу са могућностима, уплатити новац на жиро-рачун Удружења педијатара Републике Српске, број 5517202202781448, Уникредит банка Бањалука.

"Позивам и све људе из РС да у уторак, када ћемо организовати донаторско вече, позову број 1416, чиме ће донирати једну КМ за дјецу са посебним потребама", рекао је предсједник Додик раније Срни, напоменувши да је ово донаторско вече наставак акције "С љубављу храбрим срцима", одржане крајем децембра прошле године, када је за дјецу обољелу од малигних болести у Српској прикупљено око 300.000 КМ.

Кабинет предсједника Српске је у реновирање Хематоонколошког одјељења, које је завршено у августу ове године, уложио 200.000 КМ. Додик је тада најавио да је ова акција само почетак хуманитарних активности, с циљем континуиране помоћи обољелој дјеци.

Истовремено, поводом Недјеље дјетета која је обиљежена у октобру ове године, предсједник Додик је донио одлуку да свака породица са четворо и више дјеце, а у којој пето и наредно дијете не прима дјечији додатак, добије по 1.000 КМ. Новац је добило укупно 378 породица, чије податке је доставио и ажурирао Фонд дјечије заштите.

Поводом обиљежавања "Недјеље дјетета", предјседник Додик одобрио је да се уплати по 5.000 КМ за 78 дјеце са ријетким обољењима. Из буџета предсједника на рачун Фонда здравственог осигурања уплаћено је 500.000 KM, чиме је омогућен бесплатан други циклус вантјелесне оплодње за 90 парова из Српске.

За санацију и набавку опреме за дјечије вртиће у Српској кабинет предсједника РС издвојио је више од два милиона КМ. /0 КОМЕНТАРА

 1. Ово је непримјерено злоупотребљавање несретне дјеце у политичку промоцију Милорада Додика. Ови људи немају никаквих скрупула. Задатак власти је да приоритетно обезбједи паре из буџета за овакве случајеве, а не да милионе марака даје за подмићивање медија. Умјесто да влада има програм у којем ће бити разрађена политика односа према несретној дјеци, они то користе да саопште како је предсједник издвојио средства из свог буџета за ове потребе. Сад је јасно да је издвајање за буџет предсједника Републике било толико да би се приказао као хуманотарац и давао паре умјесто Владе којој је то посао. Док свако мало дијеле 5 милиона КМ медијима за подмићивање, плаћају разне измишљене агенције које не раде ништа, од проблема несретне дјеце праве личну промоцију. Страшно. Изругују се најплеменитијим осјећањима људи које имају према болесној дјеци. Дајте бар једну траншу за подмићивање медија или скратите приватне летове хеликоптерима и државним авионом и проблем ће бити ријешен.

 2. Људи који су хумани и не причају о томе шта су и коме помогли. Зар овај монструм не зна да му је ово обавеза? Каква злоупотреба сиротиње.

 3. Злоупотреба деце и то још болесне, понижавање под плаштом хуманости. Што не пита Владу и премијера што нису уредили систем за обезбеђивање права на живот и љечење најугроженијих, како се то ради у цивилизованон и нормалном друштву лишеном корупције и криминала на највишем нивоу власти.

  Рефлектори приватне ТВ обасјаће вечерас одабрано друштво „хуманиста“ од којих се ни један неће машити за властити џеп, али је зато позван народ да позивима на „донаторски“ број телефона докаже и свој „хуманизам на делу“. Ту неће бити тв камера, као што их нема ни онда када треба да забележе свакодневну узајамну помоћ грађана, који у својој беди увек проналазе начин за помоћ ближњем.

  А када се угасе „светла позорнице“, својим скупим аутомобилима и хеликоптерима отићиће својим „топлим домовима“ и путовати на важне састанке о „државничким питњима“ након чега ћемо сви бити још сиромашнији и пониженији.

 4. Humanitarne akcije? HAHAHA!!!! Otmi , stavi u svoj džep, pošalji prestolonasledniku u Milano, počisti sto i mrvice baci onima od kojih si sve oteo, i napravio od njih prosjake.
  bigeru, psssssst!
  Dabome da su bas kleli, i kletu, i neće biti uzalud!

 5. prijedor

  1416

  Након ове акције,број ће бити слободан (мора да сам ја и слободан,чим користим ту реч),па ће се моћи направити и једна хуманитарна акција за луђаке и шизофреничаре попут тебе.

 6. Бигеру, имаш и од мене врећу гована, дођи, носи и подијели са тим што му вириш из дупета.
  Само кретен може позвати и донирати, односно подржати ово срамно и крајње безобразно недјело које радите.
  Дабогда и за вас овако сакупљали, као што ви сакупљате за сиротињу.

 7. Србослав

  Ја уопште немам ништа против тебе,нисам ти се обраћао,ако немаш ништа паметно рећи,не мораш ништа ни говорити.Акција је хуманитарна,подржи је или немој,то је твоја ствар.Мене пусти крају.

  Хвала унапред.

 8. Сваки облик помоћи, посебно болесној дјеци је хвале вриједан, а друга је прича овај гебелсовски акт. Прво наш ел президенте себи подупла буџет и са народним парама глуми деда мраза, друго, ови што владају РС-ом задњих 5-6 година су имали на располагању 8 милијарди км из буџета и више од двије млрд од приватизације, све су пројебали, народ задужили у три пм, оставили фондове у милионским дубиозама, па и онај фондић што ко бива брине о малој дјеци прије пар мјесеци је био у минусу од око 25 милиона км, десетине хиљада радника је на улици, мали Ђокица „реформише“ ПИО, борци обесправљени………и онда, замислите, донаторско вече. Па у здравству најављују поскупљење партиципација, а онда, донаторско вече, овдје смо читали како је дијете у БЛ пало у несвијест од глади, у 21. вијеку, а онда….донаторско вече.
  Али, што би рекао цијењени господин Зоран Јанковић, „нек си ти њима у Сарајеву одбрусио…“

 9. bigeru, ovo je tvoje veče, jer si ti čovjek sa posebnim potrebama. Sam si bigeru, i ostalima si postao biger.
  Večerašnje veče svakako će ostati zapamćeno i zabilježeno : Mafijaši organizovali“ humanitarno“ veče onima koje su pokrali!!!!!!!
  Nego , donirali su ti vreće govana, kao da ne živiš u njima, a ti ni HVALA LEPO. Kao da su firerova govna tebi multivitaminska, a njihova govna ko govna.
  Prijatno, bigeru!!!!!!

 10. Хм… читам коментаре па размишљам нешто, код нас Срба нема мјере било о чему да је ријеч! Кад имамо велике научнике, генерале, писце, музичаре, спотристе зашто не бисмо имали и велике лопове, лажове, варалице, криминалце и осталу негативну болументу. Е…, сад што смо народ са великом несрећом и што ови први велики никад не могу у својим постигнућима ни примирисати оном што ови други „велики“ могу срушити, понизити или девастирати заједно са нашим живцима то је већ питање за много велике филозофе, социјалне раднике, психологе и оне клиничке и ове друштвене, затим економисте, статистичаре и све остале који се баве друштвом и државом и односом појединац – држава и обратно. Да…, ми смо народ са великом несрећом што имамо великане који нас и у ратовима могу провести кроз најтеже ситуације и иглене уши, а да то ови други чекачи, иначе лешинари сасвим осигурани за своју безбједност могу обојити бојом најцрње преваре и подвале у много краћем року него то ико може замислити. Да…, несрећан смо народ што је омјер срећних и великих пропорционално много мањи од ових других несрећа, вуцибарина, погубних ниткова вјечито гладних славе, власти, амбиције и да на свакога ко им је сметао у успону да се попну до столице моћи касније се баце блатом и да га замјеном теза учине смијешним. Да…, замјена теза је јако оружје у погрешним рукама које нам наноси штету. Непросвијећени имају увијек потребу да све на свијету прилагоде свом свијетоназору. Да…, ми смо несрећан народ што нам се такви могу попети и на главу и на власт и својим лажљивим аршином подложним модификовању већ према потреби утицати на наш стандард, нашу судбину, наш живот. Па, зар је потребно послије свега рећи да се такви кад- тад дохвате и хуманитарних питања? Зар је потребно писати да послије огромних седимената лажи и то може личити на откривање топле воде безброј пута превареном народу коме је и више него потребна хуманитарна помоћ да не оболи или они коју су пали као жртве режима не може им се ни помоћи. Народу који не може направити разлику између варалице и стварне величине може и сјајни широки пут поплочан лажима изгледати као пут у рај, али он је само пут у пакао. „Сјајни, поплочан пут обећањима“ је и нови закон о ПИО-у и омаловажавање бораца, породица погинулих и радника, армије незапослених. И сад одједном имамо и дјецу којима су потребне донације као да тога нисмо никад били свјесни, као да смо ми који смо се сусретали са смрћу по ратиштима свакодневно одједном постали безосјећајни. Ми који нисмо шверцовали никада цигаретама ни било чим, али јесмо пролијевали крв за свету слободу и достојанство не само своју него и народа у које смо вјеровали да зна и цијену слободе и да зна одабрати оне који су га достојни представљати. Да…, и сад одједном хуманитарна питања и то циљано према дјеци са посебним потребама! Хм…, и ко ће се појавити на тв? Сви они који се не би никада сами сјетили да дају на улици неком просјаку новчић да преживи дан сада ће се сјетити, односно биће на ТВ и то јер их је предсједник позвао да ту буду, а ко смије да не да, кад се зна да то треба имати значај општенародни? И то све у служби политике???

 11. Нека ми Бог опрости знатижељу којој не оболех и након много година погледах у канал (РТРС)и додикову „донаторску“.

  Фуј – примитивни вашар таштине и најгора злоупореба болесне деце зарад промоције и сакривања пљачкаша и издајника под плашт хуманости. Занју да им се ближи крај па грабе још посљедње шљокице које полако падају са кринке, а упомоћ су позвали и „естраду“ да буде „распевано“ као у најгорим петпарачким ћумезима.

  А сутра – пут Београда и Тадића на крилима дуге. „Шушка се шушка…“ пева Бора ових дана.

 12. Критике које се односе на причу која се периодично понови да је предсједник дао одређену своту новца за ово или оно, а гдје се случајно или намјерно не спомене да је то народни новац… су на мјесту. Ово остало се преувеличава. Нисам гледала дешавања вечерас, али ми је то позитиван догађај, прикупљен је новац па да и десети дио дође на праву адресу… за похвалу је. Нису били само „естрадњаци“, чујем да су били и неки признати спортисти. Више користи него штете, у сваком случају!

 13. A, što bio otišao deseti dio? Zašto ne sve i dinar? Korist u svakom slučaju, ali za koga? Ne radi on ništa bez koristi , naravno za porodicu Koza nostre. Da je imalo pravde on bi odavno bio u bukagijama. Takvoga više majka ne rađa . Nosilac zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima u kriminalu i zlostavljanju svoga naroda.Mnogo će vode proteći dok ga ko nadmaši u tome.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *