Васић:Ердоганове изјаве дијеле БиХ

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је као неприхватљиву изјаву премијера Турске Реџепа Ердоана да ће муслимани у БиХ профитирати од његове побједе на изборима у овој земљи, као и у цијелом турском окружењу, јер се на тај начин „директно дијели БиХ“. Ердоган се на тај начин ставља на страну сарајевоцентричних снага које, заједно са […]

понедељак, јун 13, 2011 / 14:29

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је као неприхватљиву изјаву премијера Турске Реџепа Ердоана да ће муслимани у БиХ профитирати од његове побједе на изборима у овој земљи, као и у цијелом турском окружењу, јер се на тај начин „директно дијели БиХ“.

Ердоган се на тај начин ставља на страну сарајевоцентричних снага које, заједно са вјерским естаблишментом, сматрају да БиХ припада само Бошњацима муслиманима, преноси портал "СНСД.инфо".

Васић сматра да, уз чињеницу да је санџачка Бошњачка академија наука лоцирана у Сарајеву, ова изјава може добити и геополитиче и територијалне претензије.

Према његовим ријечима, Ердоан је јасно поставио путоказе и политичке смјернице политике Турске која се овим проглашава предводником босанскохерцеговачких муслимана и цијелог региона, па су сада јасне варке о трилатералним балаканским састанцима на које су насјели многи, и овдје и у свијету.

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоан рекао је да ће Турска у будућности бити глас Блиског истока на Западу и да ће сви муслимани у БиХ, Либану, Сирији и Палестини профитирати од његове побједе на парламентарним изборима.

"Вјерујте ми, Сарајево је једнако добило као и Истанбул, Бејрут је добио колико и Измир, Дамаск као и Анкара, Рамала, Наблус, Џенин, Западна обала, Јерусалим као Дијарбакир", рекао је Ердоан проглашавајући побједу своје Партије правде и развоја, што му је осигурало трећи мандат.

Ердоанова партија освојила је 50 одсто гласова на јучерашњим изборима, односно 325 од 550 мјеста у парламенту, што је мање од "супер већине" која му је потребна за провођење једностраних уставних промјена.0 КОМЕНТАРА

  1. SNSD se razočarao što su im njihova braća turci zabili nož u leđa. Tako vam i treba SNSD izdajnici roda svoga. A ti Vasiću nemoj da koristiš riječi, razmišljanja i stavove radikala, slijedei svog ovna predevodnika Mirsada Dodika

  2. Потпуно легитиман циљ Турске! Свака земља има своје интересе па тако и Турска. Свака земља покушава да оствари своје интересе, ако и Турска.

    Нису нам они проблем. Проблем су „наши“, посебан нагласак на Бориса Тадића. Он је вратио Турску на велика врата на ове просторе, потписујући Истамбулску декларацију, укључујући их у разговоре између ХР – БиХ – СРБ, организујући састанак у Карађорђеву + доводећи их у Рашку на отварање Исламског културног центра…

    Промовисао је Турску као посредника и сада треба да се суочавамо са посљедицама и штетом коју је то проузроковало!

  3. Ненад Стевандић даје синоћ изјаву о Ердогану на БН као подпредсједник СДС 😀 Е јадна Бања Луко! Баш од тебе никад ништа!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *