Варшава: откривен бункер из Другог свјетског рата

ВАРШАВА- Грађевински радници, који су радили на полагању трамвајских шина у пољској пријестоници Варшави, откопали су стари њемачки бункер из Другог свјетског рата. Звнаичници су рекли да је бункер недавно откривен на тргу Збавицијела или трг Спасиоца. Археолог Барбара Питрвска истакла је да ће бетонска и метална структура бити уклоњена што је прије могуће како […]

четвртак, април 14, 2011 / 19:09

ВАРШАВА- Грађевински радници, који су радили на полагању трамвајских шина у пољској пријестоници Варшави, откопали су стари њемачки бункер из Другог свјетског рата.

Звнаичници су рекли да је бункер недавно откривен на тргу Збавицијела или трг Спасиоца.

Археолог Барбара Питрвска истакла је да ће бетонска и метална структура бити уклоњена што је прије могуће како би радници могли да наставе са радовима. Структура ће потом бити пребачена у музеј.

Званичник "Музеја пољске војске" Војцех Крајевски рекао је да су бункер изградиле окупационе снаге нацистичке Њемачке крајем 1944. године за потребе одбране од совјетске војске.

Музеј планира да отвори изложбу којом ће описати бруталну њемачку окупацију Пољске од 1939-18945. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *