УМУС додијелио награде

Сопран Радмила Бакочевић (1933) овогодишња је добитница Награде Удружења музичких уметника Србије (УМУС) за животно дело. Најбољи концерт у 2010. години, према оцени жирија УМУС-а, приредио је трубач Младен Ђорђевић, док је Награду УМУС-а за најбољег младог уметника добила виолончелисткиња Маја Богдановић, саопштено је из тог удружења. Жири за доделу годишњих награда УМУС-а радио је […]

четвртак, април 28, 2011 / 20:35

Сопран Радмила Бакочевић (1933) овогодишња је добитница Награде Удружења музичких уметника Србије (УМУС) за животно дело.

Најбољи концерт у 2010. години, према оцени жирија УМУС-а, приредио је трубач Младен Ђорђевић, док је Награду УМУС-а за најбољег младог уметника добила виолончелисткиња Маја Богдановић, саопштено је из тог удружења.

Жири за доделу годишњих награда УМУС-а радио је у саставу: Снежана Николајевић, Александар Павловић, Биљана Горуновић, Анета Илић и Анте Гргин. Све одлуке о признањима донете су једногласно.

Награда УМУС-а додељује се по 41. пут, а састоји се од дипломе и новчаног износа који финансира Министарство културе Србије. Млади уметници добијају и прилику да одрже солистички концерт у организацији УМУС-а.

Признање ће лауреатима бити уручено 5. маја у просторијама Удружења музичких уметника Србије у Београду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *