Умро легендарни бразилски фудбалер Сократеш

Бразилски фудбалски великан и бивши капитен репрезентације Сократеш умро је у недељу у 58. години од последица инфекције цријева, саопштено је у Сао Паулу. Надлежни у болници "Алберт Ајнштајн" у Сао Паулу саопштили су да је чувени фудбалер био у критичном стању и да је смјештен на одељење интензивне његе. Сократеш је прошли пут био […]

недеља, децембар 4, 2011 / 12:38

Бразилски фудбалски великан и бивши капитен репрезентације Сократеш умро је у недељу у 58. години од последица инфекције цријева, саопштено је у Сао Паулу.

Надлежни у болници "Алберт Ајнштајн" у Сао Паулу саопштили су да је чувени фудбалер био у критичном стању и да је смјештен на одељење интензивне његе.

Сократеш је прошли пут био у болници у септембру, а то је било због крварења изазваног високим притиском у вени која носи крв од система за варење до јетре.

Некадашњи креатор игре Бразила био је капитен репрезентације на свјетским првенствима 1982. и 1986. године, а био је популарни колумниста и телевизијски коментатор у тој земљи.0 КОМЕНТАРА

  1. Покој души великом мајстору фудбала, доктору Сократесу, остаће упамћен по изузетној игри кариока у једном од најбољих састава свих времена 1982, уз Зика, Едера, Фалкао,…били су фаворити првенства, али су их жабари мајсторски и потпуно неочекивано избацили из елиминаторне групе побједом од 3:2 у једној од најбољих утакмица свих првенстава у историји СП.

    http://www.youtube.com/watch?v=3WhiVp67bWE&feature=related

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *