Ухапшена због ратног злочина почињеног када је имала 16 година

Полиција Републике Српске саопштила је данас да је ухапсила Монику Симоновић (36) по међународној потјерници, због сумње да је у логору Лука у Брчком починила ратни злочин над несрпским становништвом када је имала само 16 година. Потјерница за Симоновићевом расписана је 2005. године по наредби Основног суда Брчко Дистрикта БиХ, а хапшење је изведено јуче […]

среда, децембар 21, 2011 / 14:21

Полиција Републике Српске саопштила је данас да је ухапсила Монику Симоновић (36) по међународној потјерници, због сумње да је у логору Лука у Брчком починила ратни злочин над несрпским становништвом када је имала само 16 година.

Потјерница за Симоновићевом расписана је 2005. године по наредби Основног суда Брчко Дистрикта БиХ, а хапшење је изведено јуче на подручју Приједора, јавила је Фена.

Како је саопштила полиција, ухапшена ће у току дана бити предата на саслушање Тужилаштву у Брчком. Према ранијем писању медија, Симоновићева је живела у Србији под лажним именом и има држављанство БиХ и Србије.

Према првим информацијама "Дневног аваза", Моника је откривена праћењем телефонских позива, а ухапшена је у кући у Приједору гдје је живјела у ванбрачној вези са супругом и дјететом. Незванично, она је раније дуже времена живјела у Србији под лажним именом.

"Највјероватније у Ном Саду. Полицијско-обавјештајне агенције запазиле су њен боравак у БиХ, те је дуже вријеме пратиле. Она је синоћ уз јаке мјере сигурности довезена у станицу полиције у Брчком", објавио је сарајевски лист.

Према исказима жртава, она је била дјевојка Горана Јелисића, познатог као Адолф, кога је Хашки трибунал 2001. године осудио на 40 година затвора због злочина у логору Лука.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *