Ухапшена Тимошенко или не?!

Бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко, која је оптужена за злоупотребу власти, ухапшена је данас и налази се у тужилаштву, саопштила је њена опозициона партија на свом интернет сајту. Тужилаштво Украјине демантовало је ову информацију, преноси агенција Интерфакс. Тимошенкова је раније изјавила да је спремна да дође на испитивање у канцеларију државног тужилаштва у 10.00 часова. […]

уторак, мај 24, 2011 / 13:16

Бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко, која је оптужена за злоупотребу власти, ухапшена је данас и налази се у тужилаштву, саопштила је њена опозициона партија на свом интернет сајту.

Тужилаштво Украјине демантовало је ову информацију, преноси агенција Интерфакс. Тимошенкова је раније изјавила да је спремна да дође на испитивање у канцеларију државног тужилаштва у 10.00 часова.

Испитивање је требало да буде одржано прошле седмице, али се бивша премијерка тада није појавила у тужилаштву, јер је била болесна, саопштила је њен портпарол Марина Сорока.

Правосуђе Украјине води истрагу против Тимошенкове због проневјере око 300 милиона долара које је Кијев добио у замјену за продају своје квоте за емисије угљен-диоксида у вријеме док је она предводила владу.

Истраге се воде против још неких бивших званичника из њене владе. Екипа око предсједника Виктора Јануковича наглашава да је ријеч о борби против корупције, док опозиција тврди да се ради о политичкој репресији.

Тимошенкова је била премијер Украјине од фебруара до септембра 2005. године, а затим је поново била на тој функцији од децембра 2007. до марта 2010. године, када је смијењена послије неуспјешне кандидатуре за предсједника државе на изборима мјесец дана раније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *