Убио се један од недавно оптужених хрватских злочинаца

Игор Бенета, један од оптужених за ратни злочин масакра шесторо српских стараца у селу Грубори код Книна, крајем августа 1995. године, извршио је самоубиство у шуми код села Отрић измећу Книна и Грачаца, известио је индекс.хр. Бенета је био припадник Антитерористичке јединице Лучко, а његовим колегама сада се за злочин суди у Загребу. За њим […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 08:18

Игор Бенета, један од оптужених за ратни злочин масакра шесторо српских стараца у селу Грубори код Книна, крајем августа 1995. године, извршио је самоубиство у шуми код села Отрић измећу Книна и Грачаца, известио је индекс.хр.

Бенета је био припадник Антитерористичке јединице Лучко, а његовим колегама сада се за злочин суди у Загребу. За њим је расписана потjерница по налогу Жупанијског суда у Загребу, јер није био доступан хрватским органима гоњења.

На нађеном лешу није било трагова насилне смрти, а Бенета код себе у вријеме самоубиства, које је извршио прије неколико мјесеци, није имао докумената, па је идентификација потрајала.

У селу Грубори код Книна је 25. августа 1995. године, послије акције Олуја, на бруталан начин побијено шесторо српских стараца и спаљена већина кућа.

Полицајци су били под командом Фрање Дрље и Боже Крајине. Дрља и Бенета се терете да су пуцали на цивиле и палили куће, а у злочину су учествовали и други припадници Дрљине борбене групе.

У четвртак је почело суђење за злочин у селу Грубори, на коме су Дрља и Крајина рекли да се не осјећају кривим, јер злочин наводно нису починили.0 КОМЕНТАРА

  1. Ne možeš biti optuženi zločinac, osim ako već nemaš neku raniju presudu za zločin. Što će reći da se ubio optuženi za zločin…
    A to da se ubio je simptomatično, samo ne znam kako oni gore sudovi rade ili je samo mrak…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *