У Прњавору нема шале: Поскупила вода

Надзорни одбор Комуналног предузећа „Водовод“ из Прњавора донио је одлуку да се на подручју општине повећа цијена кубика воде. Домаћинства би воду требало да плаћају 10 фенинга више него до сада, односно 0,90 КМ за кубик воде плус ПДВ, док би привредници плаћали 1,70 КМ плус ПДВ. Из прњаворског "Водовода" овакав поступак образлажу повећањем трошкова […]

петак, април 1, 2011 / 23:39

Надзорни одбор Комуналног предузећа „Водовод“ из Прњавора донио је одлуку да се на подручју општине повећа цијена кубика воде.

Домаћинства би воду требало да плаћају 10 фенинга више него до сада, односно 0,90 КМ за кубик воде плус ПДВ, док би привредници плаћали 1,70 КМ плус ПДВ.

Из прњаворског "Водовода" овакав поступак образлажу повећањем трошкова репроматеријала, нафтних деривата, електричне енергије, пореза и доприноса, и поштанских услуга.

Да ли ће ова одлука заживјети у пракси за сада је спорно, јер водоводно предузеће за повећање цијена није добило сагласност начелника општине.

Имајући у виду да становници општине Прњавор градску воду не могу користити за пиће, већ се снабдјевају са неколико градских и приградских изворишта, проблем додатно добија на тежини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *