У Нигерији се гине за вријеме гласања

МАИДУГУРИ – Најмање десет људи погинуло је на сjевероистоку Нигерије у експлозији која се догодила током одржавања парламентарних избора. Експозија се догодила у граду Маидугури, у близини једног изборног мјеста, а извјештач агенције АП потврдио је да је у болници у том граду видио тијела десет жртава. Једна од жртава је полицајка која је обезбјеђивала […]

недеља, април 10, 2011 / 10:59

МАИДУГУРИ – Најмање десет људи погинуло је на сjевероистоку Нигерије у експлозији која се догодила током одржавања парламентарних избора.

Експозија се догодила у граду Маидугури, у близини једног изборног мјеста, а извјештач агенције АП потврдио је да је у болници у том граду видио тијела десет жртава.

Једна од жртава је полицајка која је обезбјеђивала одржавање избора. Експлозија се догодила када је око 300 бирача чекало на гласање.

Полиција и власти нису жељеле да коментаришу наводе о експлозији нити повређенима.

Током изборног периода у Нигерији је често насиље. У нападу у граду Сулеџа синоћ је експлозији погинуло најмање осморо људи.

У Нигерији, најмногољуднијој земљи Африке, данас се одржавају парламентарни избори. У земли, према подацима из 2010, живи 152,7 милиона становника. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *