У близини имања предсједника РС у Бакинцима пронађено оружје

Становници неколико села на граници градишке и лакташке општине су у страху и паници зато што се прочуло да је у напуштеној кући Остоје Баштинца у Миљевићима, гдје готово десет година нико не живи, пронађено неколико сандука различитог наоружања.

четвртак, новембар 24, 2011 / 09:52

Кућа је зарасла у шипражје и коров, на ивици шуме, познате по називу Романовачкa косa, којa се граничi још са Бакинцима и Вилусима. Док се у полицији о овоме не изјашњавају, а из ЦЈБ Бањалука поручују да “немају информација о евентуално пронађеном наоружању на том подручју”, мјештани износе врло увјерљиву верзију о томе.

Они кажу да их полиција опсједа неколико дана, што потврђују и одбачени предмети у дворишту који се користе у истрази. Због тога је, кажу овдје, повремено био забрањен приступ том подручју.

Оваква тајна истрага и зид ћутања разумљиви су јер је у непосредној близини пронађеног арсенала наоружања кућа и имање Милорада Додика, предсједника РС. Зоран Косојевић који је екипи “ЕуроБлица” показао кућу Остоје Баштинца, тврди да је оружје пронашао случајни сакупљач старог железа из Дубрава код Градишке.

– Он је пријавио да у магази има оружје, прво је то рекао нама а онда је позвао полицију која је хитно дошла у великом броју. Запосјели су цио крај. На путу је било и десетак аутомобила, истраживали су, распитивали се, ходали по цијелој шуми. Вјерујем да их ту има и сада само их је тешко примјетити – рекао је Зоран Косојевић.

Његов презимењак Живко тврди да је у вријеме полицијске акције био у старој магази Остоје Баштинца и видио оружје и експлозив које је, наводно, полиција однијела.

– Сандуци са минама за ручни бацач су били у магази одмах иза врата – тврди Живко Косојевић.2 КОМЕНТАРА

  1. Hahaha, propaganada i manipulacije da se zabrinemo za bezbjednost predsjednika, razlog da mu se brojčano pojača osiguranje. Najbolje cijela policija neka ga čuva. Onaj ko hoće da ga nađe taj to uradi kada hoće, i kako hoće, . Neka se on čuva onih koji su ga doveli na tenku, a njima ne može niko umaći. On je to znao i onda kada je sjedao na tenk. Predsjednik se držao one: Ko ne riskira i ne profitira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *