Тужни принц слави 15. рођендан

Најдуговјечнија представа у Републици Српској, „Тужни принц“ Дјечијег позоришта Републике Српске прославиће 15. рођендан 30. априла у 19 часова. Култна представа Дјечијег позоришта РС рађена је по лирској бајци Предрага Бјелошевића, а режију потписује Бисерка Колевска. Сценографију за представу, која представља савремени театар сјенки, радила је Свила Величкова. У глумачкој екипи су Слободан Перишић, Душко […]

понедељак, април 29, 2013 / 12:15

Најдуговјечнија представа у Републици Српској, „Тужни принц“ Дјечијег позоришта Републике Српске прославиће 15. рођендан 30. априла у 19 часова.

Култна представа Дјечијег позоришта РС рађена је по лирској бајци Предрага Бјелошевића, а режију потписује Бисерка Колевска.

Сценографију за представу, која представља савремени театар сјенки, радила је Свила Величкова. У глумачкој екипи су Слободан Перишић, Душко Мазалица, Александра Спасојевић, Божана Бијелић, Александар Бланић, Жељко Милићевић и Драган Бањац.

Представа "Тужни принц" извођена је на которском, суботичком међународном фестивалу, на "Битефу", на сцени Риверсајд студија у Лондону, театра Сергеја Обрасцова у Москви, у Перуђи, Кремони, Цити ди Кастело, Франкавила ал Маре, Варне и Софије…

Сјенку тужног принца у представи "Тужни принц" игра глумац Дјечијег позоришта Републике Српске Душко Мазалица, који је за ову улогу и награђиван.

Мазалица је казао да са радошћу ишчекује јубиларно извођење представе.

– Док смо стварали представу "Тужни принц" нисмо размишљали колико ће она живјети на сцени. Било нам је интересантно да радимо нешто ново, а ова представа се разликовала од осталих које су тада рађене у региону. Због специфичности представе, али и посвећености глумаца, одиграли смо је на бројним сценама широм Европе – присјетио се Мазалица.

"Тужни принц" је Дјечијем позоришту Републике Српске донио бројне награде на фестивалима у више европских земаља.

Глумица Божана Бијелић је рекла да је пресрећна што игра у представи која је постала прави позоришни рекордер.

– Радујем се што је тај театар сјенки освојио публику широм свијета, али што још увијек имамо и домаћу публику која нас радо гледа. "Тужни принц" је био право изненађење када је премијерно изведен – истакла је Бијелићева.

Додала је да је 15. рођендан највећа награда коју су уложили у представу.

– Глумце увијек највише охрабрује чињеница да њихова представа игра годинама, што је доказ да су добро урадили свој посао – казала је Бијелићева.

Гостовања

– Нећемо правити спектакл на прослави 15. рођендана представе "Тужни принц". Највише ме обрадовала чињеница да нас и даље позивају да гостујемо на међународној сцени и то је велика похвала за цијелу екипу представе – казао Душко Мазалица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *