„Туркоил“ у БиХ

АНКАРА – Турска нафтна компанија „Туркоил“ ангажовала је половину цистерни у луци Плоче у очекивању почетка продаје на велико и дистрибуције нафте, пише британски магазин „Тенк сториџ“. Очекује се да ће овај посао почети у јулу и дистрибуција ће кренути из складишта у луци Плоче, које има капацитет од 41 000 тона. "Туркоил" је изнајмио […]

уторак, април 19, 2011 / 12:56

АНКАРА – Турска нафтна компанија „Туркоил“ ангажовала је половину цистерни у луци Плоче у очекивању почетка продаје на велико и дистрибуције нафте, пише британски магазин „Тенк сториџ“.

Очекује се да ће овај посао почети у јулу и дистрибуција ће кренути из складишта у луци Плоче, које има капацитет од 41 000 тона.

"Туркоил" је изнајмио складиште за смјештај 10 000 кубних метара горива и истиче да је БиХ растуће тржиште, јер има тренутну потрошњу горива од 2,5 милиона тона годишње, док је 2009. године била само 1,5 милиона тона.

Координатор "Туркоила" Ерен Верал рекао је да ово даје предност "Туркоилу", чији су конкуренти на тржишту БиХ аустријски "Омв", хрватски "Ина и "Енерго", као и словеначка компанија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *