Тојота повлачи седам милиона возила са тржишта

Јапанска „Тојота“ повлачи са тржишта више од седам милиона возила широм свијета, међу којима су модели „јарис“, „корола“, „аурис“, „РАВ4“ и „камри“, због неисправних прекидача за прозоре. "Тојота" наводи да је овом мјером обухваћено 1,39 милиона аутомобила у Европи, 2,47 милиона у САД и 1,4 милиона у Кини. Ово је највећи контингент аутомобила повућен одједном, […]

среда, октобар 10, 2012 / 09:43

Јапанска „Тојота“ повлачи са тржишта више од седам милиона возила широм свијета, међу којима су модели „јарис“, „корола“, „аурис“, „РАВ4“ и „камри“, због неисправних прекидача за прозоре.

"Тојота" наводи да је овом мјером обухваћено 1,39 милиона аутомобила у Европи, 2,47 милиона у САД и 1,4 милиона у Кини.

Ово је највећи контингент аутомобила повућен одједном, након што је "Форд" 1996. године повукао са тржишта осам милиона возила, пренио је Би-Би-Си.

"Тојота" наводи да нема извјештаја о саобраћајним несрећама, повредама или погибијама усљед проблема са прозорима.

Компанија ће повући 459.000 возила у Јапану, 650.000 у Аустралији и Азији, стотине хиљада аутомобила широм Блиског истока, као и у Канади.

Мјером су обухваћени аутомобили произведени између 2005. и 2010. године. Компанија наводи да, усљед техничког проблема, прозори на неким аутомобилима могу да се заглаве и упозорава да поливање прекидача уљем може да изазове прегријавање и топљење.

Возачи ће у наредним седмицама бити обавијештени када могу да дођу у "Тојотине" сервисе на технички преглед.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *