„ТОЈОТА“ обуставила производњу у пет фабрика у Европи

ТОКИО- Јапанска аутомобилска компанија „Тојота“ саопштила је данас да ће суспендовати производњу у пет европских фабрика од краја априла до почетка маја због недостатка дијелова који стижу из Јапана. У саопштењу се прецизира да ће производња бити стопирана на неколико дана крајем априла и почетком маја, и да ће бити настављена у мају. Производња ће […]

среда, април 13, 2011 / 18:24

ТОКИО- Јапанска аутомобилска компанија „Тојота“ саопштила је данас да ће суспендовати производњу у пет европских фабрика од краја априла до почетка маја због недостатка дијелова који стижу из Јапана.

У саопштењу се прецизира да ће производња бити стопирана на неколико дана крајем априла и почетком маја, и да ће бити настављена у мају.

Производња ће бити обустављена у фабрикама у Оненгу у Француској, Барнестону у Великој Британији и Адапазари у Турској, као и у пољској фабрици мотора Јелч-Ласковице и британској Дисајд.

Из истих разлога јапанска компанија је одлучила да на шест дана обустави производњу у Сјеверној Америци.

Након снажног земљотреса и цунамија који је разорио сјевероисток земље, у Јапану је на десет дана била обустављена производња резервних дијелова за компанију "Тојота".

Бројне јапанске компаније погођене су посљедицама земљотреса и цунамија. Поједине фабрике су претрпјеле штету, а многе раде слабијим капацитетима због прекида у снабдијевању резервним дијеловима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *