Tajмова личност године – “Демонстрант“

Појединац који је учествовао у демонстрацијама широм свијета, личност је године по избору америчког магазина „Тајм“. Лист наводи да су демонстрације, од сјевера Африке, преко Блиског истока до САД-а, утицале на глобалну политику.  Амерички часопис Тајм прогласио је за овогодишњу Личност године "Демонстранта", односно појединце који су учествовали у демонстрацијама широм свијета. Уредништво Тајма подсјећа […]

среда, децембар 14, 2011 / 17:06

Појединац који је учествовао у демонстрацијама широм свијета, личност је године по избору америчког магазина „Тајм“. Лист наводи да су демонстрације, од сјевера Африке, преко Блиског истока до САД-а, утицале на глобалну политику.

 Амерички часопис Тајм прогласио је за овогодишњу Личност године "Демонстранта", односно појединце који су учествовали у демонстрацијама широм свијета.

Уредништво Тајма подсјећа на демонстрације у сјеверној Африци и Блиском истоку које су се прошириле на Европу и САД, и додаје, да су ти демонстранти преобликовали глобалну политику.

Угледни магазин наводи да одаје признање бројним незнаним демонстрантима зато што су дали ново значење снази коју народ има.

Прошле године за најзначајнију личност изабран је Марк Цукерберг, оснивач друштвене мреже Фејсбук, а ту титулу су претходних година понијели Барак Обама, Владимир Путин, Боно Вокс, Џорџ Буш, Бил Клинтон, Џими Картер.

Ова награда која је раније носила назив "Човјек године", установљена је 1927. године.
Међу досадашњим добитницима било је и особа попут Хитлера 1938. године и Стаљина који ју је понио два пута 1939. и 1942. године.

Тајм је 31. децембра 1999. прогласио Алберта Ајнштајна за "Личност вијека", а међу добитницима су били и Френклин Рузвелт и Махатма Ганди. Рузвелт је иначе једина личност којој је три пута додјељивана ова титула 1932, 1934. и 1941. године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *