Тадић: У овој влади нико ником не вјерује

Лидер Демократске странке Борис Тадић увјерен је да ће се Србија веома брзо поново наћи пред изборима и да ће послије њих владу поново водити ДС. – Увјерен сам да ћемо врло брзо послије наших страначких имати и републичке изборе. Ова влада је нестабилна по себи и нико нема повјерења у човјека поред кога сједи […]

недеља, октобар 14, 2012 / 10:36

Лидер Демократске странке Борис Тадић увјерен је да ће се Србија веома брзо поново наћи пред изборима и да ће послије њих владу поново водити ДС.

– Увјерен сам да ћемо врло брзо послије наших страначких имати и републичке изборе. Ова влада је нестабилна по себи и нико нема повјерења у човјека поред кога сједи на сједницама владе. Ту нико не смије да окрене леђа човјеку са којим сарађује, не зна се ко је ловац, а ко ловина и то није добро за Србију – рекао је Тадић у интервјуу Тањугу.

– Наравно да ће они сада, пошто их ја све знам, коментарисати ово на сљедећој сједници и рећи да имају повјерења у човјека до кога сједе, али грађани виде какви су њихови односи – казао је Тадић.

Као партнере ДС он на првом мјесту истиче Либерално-демократску партију, док на питање "СНС или СПС" одговара:"О том, потом".

Према његовим ријечима, у ДС су извукли поуку из избора и мијењаће се, а у периоду до нових избора формираће владу у сијенци.

Разлоге губитка власти он види у томе што је странка "изгубила везу са становништвом", као и "могућност да транспортује информације од нижих ка вишим страначким нивоима".

Он сам је, каже, потпуно спреман за унутарстранчке изборе и има побједнички тим.

– То је питање статистике, јер су уз мене чланови и функционери странке који су и на минулим изборима и у секторима у којима су радили постигли најбоље резултате – рекао је лидер ДС.

Он сматра да ДС није дестабилизована, иако је унутар странке у току "тежак и комплексан процес дискутовања о путу којим даље треба ићи".

Према његовим ријечима, у току је иделошка дебата између његовог става да ДС мора да буде социјалдемократска организација, која не смије да напусти вриједности и принципе на којима је саздана и концепције Драгана Ђилас да ДС треба да буде, прије свега, пословно организована инситуција, да има смањено иделошко присуство у јавности, а и да сама ревидира иделошке принципе на којима је настала.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *