Свјетски дан музике: Чуће се по Бањој Луци

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, у сарадњи са Музиколошким друштвом Републике Српске, четврту годину за редом обељежиће 21. јун – Свјетски дан музике, кроз велики број јавних наступа професора и студената Академије умјетности на више различитих локација у граду и у различитим терминима. "Желимо да музиком "обојимо" Бању Луку, те да се музика поново […]

петак, јун 21, 2013 / 15:27

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, у сарадњи са Музиколошким друштвом Републике Српске, четврту годину за редом обељежиће 21. јун – Свјетски дан музике, кроз велики број јавних наступа професора и студената Академије умјетности на више различитих локација у граду и у различитим терминима.

"Желимо да музиком "обојимо" Бању Луку, те да се музика поново чује и на оним мјестима на којима људи обично не могу и не очекују да је чују, саопштили су организатори овог атрактивног догађаја.

У атријуму Административне службе Града Бања Лука, 21. јуна, биће уприличен концерт док ће у вечерњим часовима од 18 до 21, испред зграде у Господској улици, бити одржан пригодан програм у част празника музике.

Свјетски дан музике се већ пуних тридесет и једну годину прославља у више од стотину земаља свијета, односно његово обиљежавање почело је 1982. године, на иницијативу француског Министарства културе.

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци званично је „уписала" град Бању Луку у један од 384 града у свијету који обиљежавају овај дан, а тиме и Републику Српску и Босну и Херцеговину.

Програм музичких догађаја поводом свјетског дана музике можете погледати ОВДЈЕ.

 0 КОМЕНТАРА

  1. „Желимо да музиком „обојимо“ Бању Луку…
    ——————

    Синоћ и ноћас до раних јутарњих часова више од пола Бањалуке није могло спавати, од „чобана“ који су негде на отвореном избацили диско музику, тако да је скоро цијела градска котлина тутњала до иза 4часа ијутро.
    У нормалним државама (а ми то нисмо) неко би дебело одговарао и био санкционисан за то.

    Али ако је ово била најава бањалучких „музичких боја“, опраштамо.x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *