Што нема утакмица кошаркаша Србије на РТРС?

Данас постављамо једно веома битно питање, а то је: Чему служи РТРС, уколико на њему нема преноса утакмица репрезентације Србије у било ком спорту. Поготово кошарци.

петак, септембар 15, 2017 / 05:44

Прошла су времена када смо једва чекали финале са постсовјетским Литванцима или свим звијездама америчке професионалне кошарке. Уз понеку муку са Грчком или Шпанијом.

Али прошла су и времена када сте могли гледати те утакмице уколико немате, не само кабловску, већ – одговарајућу кабловску.

Колеге из других, животно заинтересованијих медија, већ су доста написале о томе како кабловска компанија Спорт клуб, која је у петљанцији власничких цријева са Телемахом, а даље са СББ, Тоталом и слично, Јунајтед медија укратко; купила поштено и за живе паре, пренос права за пренос европског првенства у кошарци за територију Дејтонске Долине Плача. Познате и као фанкенштајн држава на апаратима, или скраћено БиХ.

Но, ми нећемо о томе. Проблем настаје у тренутку када сазнате да је компанија која нема могућност слања аналогног телевизијског сигнала (читај: антена на прозору) купила права и за кабловске и за преносе путем предајника на врховима наших поносних брда и планина.

Куку ти је РТРС-у ако кошаркаши побиједе

Логично би било, обзиром да су кошаркаши под српском заставом направили изненађујући резултат, те повећали интерес јавности у Српској за предметно такмичење, општенародним парама плаћена телевизија, РТРС се зове, купи препродана права?

Ранијих година РТРС се готово само оваквим догађајима и бавио. Толико је њихова горљивост да нека права за неки пренос добију, односно за наше паре купе баш они, била наглашена; да се оправдано указивало да једино то и раде. Обзиром да је штићење српског националног бића било сасвим непостојећа ствар, а да је данас непрепознатљиво све мутирало у лажно турбо-србовање искључиво у сврху блаћења и клеветања политичких неистомишљеника, док људи као Веселин Гатало и Мато Ђаковић скидају кајмак као намет на памет грађана Српске; крајње је вријеме да се руководство РТРС тргне и сјети се шта су главне популистичке ноте.

Обзиром да је Драган Бујошевић, данас познат као директор РТС у Београду, а за вријеме рата као поносни дезертер и заступник интереса агресора, запријетио свим кабловским оператерима да морају затамнити своје екране због једне приватне компаније која је купила права за емитовање кроз ваздух и та права тренутно пропадају; ово је рат једног кабловског оператера против осталих за премоћ у коаксијалним жицама. Свјесним губитком на ваздушном емитовању и на штету свих који воле спорт, кошарку, или Србију уопште.

Тешко је рећи шта ће бити са директором ако Србија освоји неку од медаља, односно кад неко од озбиљних доносилаца одлука схвати да је ово политички корисно таман колико и довођење Светлане Ражнатовић на предизборне концерте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *