Стиже одобрење за градњу хидоелектране Улог

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић уручиће данас у Калиновику предузећу „ЕФТ“ одобрење за грађење хидроелектране „Улог“. "Пројекат `Хидроелектране Улог` предвиђа изградњу проточне хидроелектране, производне снаге 35 мегавата, с просјечном годишњом производњом електричне енергије од 85.000 мегават-часова. Укупна вриједност овог пројекта премашује 120 милиона КМ", саопштено је из Министарства за […]

среда, април 24, 2013 / 14:43

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић уручиће данас у Калиновику предузећу „ЕФТ“ одобрење за грађење хидроелектране „Улог“.

"Пројекат `Хидроелектране Улог` предвиђа изградњу проточне хидроелектране, производне снаге 35 мегавата, с просјечном годишњом производњом електричне енергије од 85.000 мегават-часова. Укупна вриједност овог пројекта премашује 120 милиона КМ", саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

У саопштењу се наводи да су све досадашње послове, који се односе на истражне радове, израду цјелокупне техничке документације, снабдијевање градилишта електричном енергијом, као и изградњу седам километара приступних и локалних путева, углавном извела домаћа предузећа и домаће консултантске куће.

Изградња главних објеката хидроелектране "Улог" повјерена је кинеској компанији "Синохидро", једној од највећих свјетских инфраструктурних компанија, са присуством у 55 земаља широм свијета.

Из ресорног министарства наводе да ће кинеска компанија за грађевинске радове на пројекту ангажовати локалну грађевинску оперативу, а током изградње хидроелектране "Улог" у наредне четири године на пројекту ће бити запослени сви незапослени радно способни грађани Калиновика.

Према најави, у 10.45 часова предвиђен је долазак новинара у канцеларије "ЕФТ" хидроелектране "Улог" у Калиновику, а у 11.00 часова уручење одобрења за грађење хидроелектране и преглед проведених активности на реализацији пројекта, након чега су планиране изјаве за медије.

Осим Голићеве, изјаве ће дати предсједник "ЕФТ групе" Вук Хамовић и шеф пројекта "Хидроелектране Улог" Светомир Прокић.

Након изјава, Голићева ће са сарадницима обићи градилиште хидролектране "Улог", гдје ће новинари, такође, моћи да узму изјаве.0 КОМЕНТАРА

 1. Погледајте овај случај, надам се да је последњи који неће градити Електропривреда РС.

  Ми му дамо водове, воду, потопи народ,направи ерозију земљишта, промијени климу, дамо му гаранције за његов кредит и банка му на основу тога одобри паре са грејс периодом од три до пет година.

  У том периоду он ће завршити брану,почеће производити и нама продавати струју, таман кад буде истекао грејс период.

  На брани ће радити десетак радника, он ће узимати милионе годишње, држава ће добити 10%, рата кредита највише 20% и њему 70%.

  Поштено нема шта, очекујем за ово напад од већ познатих коментатора.

  Ето шта Еколошка партија брани и зашто нас нападају, ради се о народној лови, а Ниџо ставио вето.

  Велике су паре у игри, концесије треба зауставити одмах, гарантујемо да ниједна није поштена.

  Помозите да то урадимо и спасимо милијарде марака у наредним годинама од чега можемо запослити све у Српској.

 2. Класична превара, и тај каишар хамовић ће користити народне далеководе путем којих ће продавати своју приватну струју, коју ће опет производити на народној имовини, тј. земљишту РС које је у власништву свих грађана РС, а не само оне шачице тајкунско-режимске банде!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *