Стигле листе за дом народа из Ливањског кантона

Предсједавајући Скупштине Ливањског кантона у претходном мандату Драго Станић потврдио је да су ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СНСД, ДНС и заступник Јосип Перић доставили листе кандидата за Дом народа Парламента Федерације БиХ које би требало да потврди нови сазив кантоналне Скупштине и овјери Централна изборна комисија БиХ. Станић је локалном радију у Ливну данас рекао […]

субота, април 9, 2011 / 08:36

Предсједавајући Скупштине Ливањског кантона у претходном мандату Драго Станић потврдио је да су ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СНСД, ДНС и заступник Јосип Перић доставили листе кандидата за Дом народа Парламента Федерације БиХ које би требало да потврди нови сазив кантоналне Скупштине и овјери Централна изборна комисија БиХ.

Станић је локалном радију у Ливну данас рекао да листу са именима кандидата за Дом народа федералног Парламента из реда бошњачког народа није доставила СДА БиХ у Ливањском кантону, напомињући како очекује да ће ту листу добити што прије, вјероватно након сједнице Кантоналног одбора ове странке.

Кантонални одбор СДА у Ливањском кантону у саопштењу за јавност истиче како ова странка није доставила листу кандидата за Дом народа Парламента ФБиХ, зато што још не постоји парламентарна већина и озбиљност код заступника из реда хрватског народа за сазивање наставка конститутивне сједнице кантоналне Скупштине и формирање законодавне и извршне власти.

Ова странка сматра да би приједлог кандидатских листа био наставак досадашње опструкције избора кандидата за Дом народа федералног Парламента и успоставе нове власти у Ливањском кантону, због чега ће СДА у овом кантону предложити кандидате из реда бошњачког народа тек када буде утврђен датум наставка конститутивне сједнице кантоналне Скупштине.

Кантонални одбор СДА при томе полази од чињенице да ће тада нови сазив Скупштине Ливањског кантона имати парламентарну већину и да ће бити постигнут договор за успостављање нове законодавне и извршне власти у којој ће, како наводе, учествовати и заступници ове странкеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *