Стање на Јарињу мирно након помјерања барикада

Стање на сјеверу Косова вечерас је мирно после акције Кфора и Еулекса у близини прелаза Јариње. Војници Кфора су данас пјешице прешли барикаду коју су поставили грађани и развукли бодљикаву жицу ка скретању за алтернативни пут према Рудници чиме је блокирана Ибарска магистрала која са Косова води ка сјеверу. Срби су на том мјесту поставили […]

среда, новембар 9, 2011 / 19:34

Стање на сјеверу Косова вечерас је мирно после акције Кфора и Еулекса у близини прелаза Јариње.

Војници Кфора су данас пјешице прешли барикаду коју су поставили грађани и развукли бодљикаву жицу ка скретању за алтернативни пут према Рудници чиме је блокирана Ибарска магистрала која са Косова води ка сјеверу.

Срби су на том мјесту поставили нову барикаду да би онемогућили Еулекс да превози албанске царинике и пограничне полицајце до прелаза. Код те барикаде дежура стотинак грађана.

Са друге стране те барикаде, иза бодљикаве жице су наоружани војници Кфора који надзиру стање уз помоћ јаких рефлектора.

Заобилазни путни правци су и даље затворени.

Десетак села је јутрос, после акције Кфора блокирано, те дјеца нису могла у школу, а одрасли на посао.

Путнички воз на линији Краљево-Звечан који саобраћа два пута дневно, прошао је данас редовно, уз контролу робе и путника. Срби не користе главни пут ка прелазима које је Кфор отворио за саобраћај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *