Срушено више зграда у земљотресу у Сибиру , евакуисано 3.500 људи

Више десетина зграда оштећено је у јучерашњем земљотресу на југозападу Сибира а око 3.500 хиљаде људи збринуто је у привремене кампове, саопштиле су данас локалне власти. Епицентар земљотреса јачине 6,7 степени по Рихтеру био је око 100 километара источно од града Кизила, пријестонице руске републике Тува, на граници са Монголијом. Међу оштећеним објектима су и […]

среда, децембар 28, 2011 / 20:09

Више десетина зграда оштећено је у јучерашњем земљотресу на југозападу Сибира а око 3.500 хиљаде људи збринуто је у привремене кампове, саопштиле су данас локалне власти.

Епицентар земљотреса јачине 6,7 степени по Рихтеру био је око 100 километара источно од града Кизила, пријестонице руске републике Тува, на граници са Монголијом.

Међу оштећеним објектима су и вишеспратнице, школа и једна топлана која је ипак наставила да ради и поред пукотина на зидовима. Из предострожности јуче су привремено уклоњене мине у рударском окну у региону Кемерово, али је рудник данас поново отворен.

Земљотрес од шест до 6,9 степени по Рихтеровој скали сматра се јаким и може да разори насеља у пречнику од 160 километара од епицентра. У свијету се годишње у просјеку догоде 134 таква земљотреса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *