СРС: Подршка Шешељу и Вучуревићу

БЕОГРАД – Више од хиљаду чланова и симпатизера Српске радикалне странке протестовало је синоћ у Шапцу због хапшења ратног градоначелника општине Требиње Божидара Вучуревића, захтијевајући да он буде пуштен на слободу из шабачког притвора.  Радикали захтијевају и престанак хапшења по потјерницама Хрватске и БиХ, наводећи да се међународни стандарди не примјењују за "Тачија, Чекуа, Пурду, […]

петак, април 15, 2011 / 08:45

БЕОГРАД – Више од хиљаду чланова и симпатизера Српске радикалне странке протестовало је синоћ у Шапцу због хапшења ратног градоначелника општине Требиње Божидара Вучуревића, захтијевајући да он буде пуштен на слободу из шабачког притвора.

 Радикали захтијевају и престанак хапшења по потјерницама Хрватске и БиХ, наводећи да се међународни стандарди не примјењују за "Тачија, Чекуа, Пурду, Ганића".

"Никада се не примењују међународни стандарди, ако српска власт тражи да проведе правду и закон, али ако се испоручују Срби примењују се", рекао је окупљенима потпредсједник СРС Зоран Красић, наводећи да је хапшење Вучуревића срамотан и издајнички чин.

Народни посланик Вјерица Радета рекла је да Хрватска тражи више од 1 000 Срба по потјерницама због ратних злочина.

"Хрватска од Србије тражи више од хиљаду оних који су се борили за своја огњишта, а Србија пет-шест који и нису грађани Хрватске. У име тога, закључују се споразуми са Црном Гором, Хрватском и БиХ да би друга страна имала легитимитет да хапси", рекла је Радета.

На скупу је прочитано писмо Војислава Шешеља у коме лидер радикала пружа подршку Божидару Вучуревићу и осуђује "издајнички режим Бориса Тадића".

На скупу су говорили и предсједник СРС "Др Војислав Шешељ" Мирко Благојевић, представник Удружења Срба Херцеговаца и њихових потомака Раденко Ковач, потпредсједник СРС-а Милорад Мирчић.

Окупљени симпатизери стигли су из Требиња, Братунца, Бијељине, Лазаревца, а носили су транспаренте подршке Шешељу и Вучуревићу. Скупу су се придружили и чланови Странке српског спасења – Моја Русија и чланови "Образа".

Вучуревић се од 4. априла налази у притвору у Шапцу након што су га припадници МУП-а Србије ухапсили на граничном прелазу Каракај по потјерници Хрватске која га терети за гранатирање Дубровника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *