Сребреница: Славље и ратне заставе муслиманске коалиције

Славље присталица бошњачког кандидата за начелника Сребренице Ћамила Дураковића преурањено је, а кружење колоне аутомобила са ратним заставама такозване Армије БиХ представља провокацију и застрашивање српског становништва, истичу у Изборном штабу Коалиције за Републику Српску. Члан Изборног штаба Коалиције за Републику Српску Момчило Цвјетиновић рекао је Срни да је традиционална српска подијељеност учинила неизвјесним избор […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 00:56

Славље присталица бошњачког кандидата за начелника Сребренице Ћамила Дураковића преурањено је, а кружење колоне аутомобила са ратним заставама такозване Армије БиХ представља провокацију и застрашивање српског становништва, истичу у Изборном штабу Коалиције за Републику Српску.

Члан Изборног штаба Коалиције за Републику Српску Момчило Цвјетиновић рекао је Срни да је традиционална српска подијељеност учинила неизвјесним избор Весне Кочевић, заједничког кадндидата српских странка за начелника општине Сребреница.

"Независни кандидат Радојица Ратковац добио је 1.300 гласова, а са тим српским гласовима Весна Кочевић, као заједнички кандидат свих српских странака, убједљиво би побиједила у конкуренцији за начелника Сребренице, чиме би се успоставила српска власт након 14 година бошњачке владавине у Сребреници", оцијенио је Цвјетиновић.

Цвјетиновић, који је предсједник сребреничког СДС-а, каже да се, према првим сазнањима странке, у Сребреници благо побољшава изборни резултат за Скупштину општине у односу на претходне изборе.

Члан Изборног штаба Коалиције за Републику Српску Владан Миловановић из СНСД-а рекао је да остаје још да се сачекају резултати гласања у одсуству, путем поште и на непотврђеним гласачким листићима и да постоји могућност да Кочевићева, ипак, задржи предност која сада износи око 570 гласова.

Миловановић је, такође, истакао да би Кочевићева била апсолутни побједник да је била једини српски кандидат за начелника ове општине.

За Сребреницу су регистрована 654 бирача који гласају путем поште, 430 који гласају лично и 1.699 гласало је у одсуству. Тек када се саберу сви подаци у Централној изборној комисији знаће се побједник избора у Сребреници, с обзиром да 2.783 бирача који гласају за кандидата у овој општини нису обухваћени извјештајем Општинске изборне комисије.

Иако није добио највише гласова и неизвјесно је да ли ће побиједити, симпатизери Ћамила Дураковића вечерас су славили и колона возила је уз звуке сирена, вриску и са ратном заставом са љиљанима такозване Армије БиХ на челу колоне и заставама БиХ и бошњачких странака прошла вечерас иза девет сати, два пута улицама Сребренице.0 КОМЕНТАРА

  1. Не, режимска додиковска полиција спречава прославу побједе опозиције у српским општинама, Власеница, Хан Пијесак, Соколац, Чајниче,….x-(

  2. „Независни кандидат Радојица Ратковац добио је 1.300 гласова, а са тим српским гласовима Весна Кочевић, као заједнички кандидат свих српских странака, убједљиво би побиједила у конкуренцији за начелника Сребренице, чиме би се успоставила српска власт након 14 година бошњачке владавине у Сребреници“, оцијенио је Цвјетиновић.“

    Реци нам нешто што не знамо…

  3. A какве користи да им побједи та несретна снсд-овица, па они ни у Бањалуци никакав бољитак не доносе, а камоли да га донесе у Сребреницу, прије ће се за нешто од међународне заједнице огребати ти сребренички муслимани, него што ће снсд имати воље да ту нешто помогне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *