Сребреница: Рудари прво на алкотест па на посао

Пословодство Рудника олова и цинка „Сасе“ код Сребренице увело је алкотестирање запослених при уласку на посао, као и на крају радног времена. Радници за које се утврди да су конзумирали алкохол враћају се кућама и немају дневнице, а они за које се при изласку са посла утвди да су пили током радног времена новчано се […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 10:54

Пословодство Рудника олова и цинка „Сасе“ код Сребренице увело је алкотестирање запослених при уласку на посао, као и на крају радног времена.

Радници за које се утврди да су конзумирали алкохол враћају се кућама и немају дневнице, а они за које се при изласку са посла утвди да су пили током радног времена новчано се кажњавају.

У руднику "Сасе", који послује у саставу компаније "ГРОСС" из Градишке, посљедњих година учестале су повреде на раду, а било је и неколико несрећа са смртним посљедицама. Због тога је недавно уведено алкотестирање свих запослених при доласку на посао, а често и на крају радног времена.

Радницима навиклим на "капљицу" не допада се ова јединствена новина, али су принуђени да је поштују да не би остали без посла.

"Можда је ово и добро јер да није уведено алкотестирање не бих имао ракије да прославим славу", каже један искусни рудар који је желио остати анониман, признајући тако да су рудари уносили алкохол и конзумирали га на радним мјестима.

Да ли ће ова мјера предострожности допринијети побољшању радне дисциплине и смањењу повреда на раду у овом руднику вријеме ће показати.0 КОМЕНТАРА

  1. „Можда је ово и добро јер да није уведено алкотестирање не бих имао ракије да прославим славу“, каже један искусни рудар који је желио остати анониман:D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *