Србији шест медаља на научној олимпијади!

Шесточлана екипа Србије на 8. Међународној јуниорској научној олимпијади у Дурбану (Јужноафричка Република), освојила је шест медаља- двије сребрне и четири бронзане- саопштила је Математичка гимназија. Још један велики успијех наших талената у знању и науци на међународној сцени млади из Србије су изборили на олимпијади која је трајала од 1. до 10. децембра, и […]

недеља, децембар 11, 2011 / 18:33

Шесточлана екипа Србије на 8. Међународној јуниорској научној олимпијади у Дурбану (Јужноафричка Република), освојила је шест медаља- двије сребрне и четири бронзане- саопштила је Математичка гимназија.

Још један велики успијех наших талената у знању и науци на међународној сцени млади из Србије су изборили на олимпијади која је трајала од 1. до 10. децембра, и то у конкуренцији учесника из 50 земаља.

Сребрне медаље за националну екипу Србије освојили су Маријана Вујадиновић, ученица 1.д разреда Математичке гимназије, као и Лука Бојовић, ученик 2.д разреда, такође, Математичке гимназије у Београду.

Из истог разреда те школе је и освајач бронзане медаље, Максим Стокић.

Бронзане медаље осовили су и Анђела Шарковић, ученица школе „Свети Сава” у Нишу, такође Нишлијка Ирена Ђорђевић, ученица школе „Вожд Карађорђе” и Стефан Веља, ученик гимназије „Јован Јовановић Змај” у Новом Саду.

Наша јуниорска научна репрезентација, окићена медаљама, на београдски аеродром би требало да стигне у понедељак у подне, најавио је директор Математичке гимназије Срђан Огњановић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *