Србија: Усвојена уредба, косовске личне карте и таблице могу у централну Србију

Влада Србије усвојила је Уредбу о слободи кретања у вези са преласком административне линије са Косовом и Метохијом, према којој ће особама са косовским личним картама и аутомобилским таблицама бити омогућено кретање централном Србијом уз добијање документа о уласку и изласку. Директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић рекао је на конференцији […]

четвртак, децембар 22, 2011 / 17:57

Влада Србије усвојила је Уредбу о слободи кретања у вези са преласком административне линије са Косовом и Метохијом, према којој ће особама са косовским личним картама и аутомобилским таблицама бити омогућено кретање централном Србијом уз добијање документа о уласку и изласку.

Директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић рекао је на конференцији за новинаре, послије сједнице Владе, да ова уредба предвиђа да особе са личним картама које су издале привремене институције на Косову могу да пређу административну линију тако што ће им бити издавана документа о уласку и изласку која ће се сматрати јединим важећим.

"Возилима које имају таблице са ознаком РКС (Република Косово) биће омогућено да саобраћају на територији централне Србије уз документ о уласку и изласку", рекао је Михајловић, наводећи да уредба садржи и клаузулу да ће те таблице бити замјењиване на прелазима, а власницима тих аутомобила биће издаване привремене таблице.

Он је рекао да ће возилима са регистарским таблицама "КС", односно такозваним УНМИК таблицама, бити омогућено саобраћање у централној Србији, уз документ о уласку и изласку.

Уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику.

Уредба је донијета ради провођења договора о слободи кретања које су преговарачи Београда и Приштине постигли почетком јула у Бриселу.

Влада Србије усвојила је и закључак у вези са извјештајем српског преговарачког тима о досадашњем току дијалога са Приштином у вези са универзитетским дипломама и интегрисаној контроли административне линије, док ће уредбе које ће омогућити примјену договора бити донесене на некој од сљедећих сједница Владе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *