Србија отвара конзулат у Мостару

Предсједник Србије Борис Тадић требало би у фебруару у Мостару да отвори конзулат Републике Србије, уколико до тада буду испуњени сви услови, сазнаје Срне. У просторијама у згради познатој као “Конак“, гдје би требало да буде смјештен Конзулат, у току су радови, а чека се и одобрење Предсједништва БиХ коме је захтјев већ предат. Информацију […]

понедељак, децембар 19, 2011 / 19:35

Предсједник Србије Борис Тадић требало би у фебруару у Мостару да отвори конзулат Републике Србије, уколико до тада буду испуњени сви услови, сазнаје Срне.

У просторијама у згради познатој као “Конак“, гдје би требало да буде смјештен Конзулат, у току су радови, а чека се и одобрење Предсједништва БиХ коме је захтјев већ предат.

Информацију о отварању конзулата Србије у Мостару потврдио је раније владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије, који је рекао да би уз конзулат требало да буду отворене и просторије Привредне коморе Србије.

“То показује да нас Србија није заборавила“, рекао је владика Григорије.

Епископ захумско-херцеговачки и приморски понудио је просторије цркве за канцеларије конзулата и Привредне коморе како би Србија на тај начин пружила економску помоћ Србима који су се вратили у Мостар и кроз привредне пројекте помогла одрживом повратку.

У Мостару већ бораве представници Министарства иностраних послова Србије који раде на пројекту отварања конзулата.

У конзулату ће, према првим плановима, бити запослен минималан број људи.

У Мостару тренутно дјелују конзулати Хрватске и Турске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *