Специјално и паралелно: Заједнички ски пас са РС и Србију

Већ наредне године може се очекивати повезивање скијалишта у Србији и Српској и заједничко коришћење ски паса, изјавио је државни секретар у Министарству економије и регионалног развоја Србије Горан Петковић. "Заиста су технолошки услови били компликовани, требало је наћи начин да се омогући преношење ски паса са једног на друго скијалиште, али је проблем технолошки […]

субота, децембар 10, 2011 / 20:50

Већ наредне године може се очекивати повезивање скијалишта у Србији и Српској и заједничко коришћење ски паса, изјавио је државни секретар у Министарству економије и регионалног развоја Србије Горан Петковић.

"Заиста су технолошки услови били компликовани, требало је наћи начин да се омогући преношење ски паса са једног на друго скијалиште, али је проблем технолошки решен, остало је само организационо да се уреди", рекао је Петковић новинарима на Копаонику.

"Уз природне услове и технолошку основу сада можемо да наравимо заједнички пројекат и повежемо скијалишта у РС и Србији а надам се и у целом региону који покрива БАХА алијанса", истакао је Петковић.

Он је оцијенио да је повезивање скијалишта у Србији и Републици Српској, али и других скијалишта у региону неопходно како би се они нашли на понуди озбиљних туроператера као јединствен туристички производ, и истакао да је будућност туризма у регионалном повезивању.

Државни секретар Петковић данас је на Копаонику присуствовао уручењу награде Балканске алијансе хотелијера и ресторатера "БАХА" МК маунтин ризорту из МК групе, чиме је свечано отворена зимска сезона на Копаонику.

Петковић је истакао да је захваљујући значајним улагањима предузећа "Скијалишта Србије" претходних година у скијалишта уз развој хотелских капацитета створени предуслови да Србија постане регионални зимси центар.

Преставник БАХА Дончо Таневски истакао је да је БАХА одлучила да за 2012. годину Копаоник буде проглашен балканским центром у конкуренцији Бугарске, Македоније и БиХ.

Он је навео да је БАХА констатовала да је МК ризорт, захваљујући улагањима у протекле двије године, постигао задовољавајуће резултате.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *