Соња Караџић-Јовичевић: Инцко није учинио никакву милост

Соња Караџић-Јовичевић, кћерка некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића, оцијенила је у изјави Срни смијешним покушај високог представника Валентина Инцка да се поштивање закона који је сам ОХР донио представи као „помиловање“ и истакла да нема на чему да му захвали. Она је, поводом јучерашње одлуке Инцка да укине раније уведене санкције у 92 случаја, […]

субота, јун 11, 2011 / 09:19

Соња Караџић-Јовичевић, кћерка некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића, оцијенила је у изјави Срни смијешним покушај високог представника Валентина Инцка да се поштивање закона који је сам ОХР донио представи као „помиловање“ и истакла да нема на чему да му захвали.

Она је, поводом јучерашње одлуке Инцка да укине раније уведене санкције у 92 случаја, рекла да до вишегодишњег кршења основних људских и грађанских права никада није ни смјело доћи.

"Инцко није учинио никакву `милост` према мени и мојој породици.Једноставно, закон који је Мирослав Лајчак донио након хапшења мог оца, имао је свој рок трајања регулисан у члану 7, који говори о аутоматском прекиду примјене 10 дана након што се ријеши питање Ратка Младића", рекла је Соња Караџић -Јовичевић којој су укинуте санкције.

Она је истакла да, као што се и показало, нико од санкционисаних није имао никакве везе са умишљеним мрежама подршке и другим измишљотинама које су санкционисаним лицима импутирали без икаквих доказа.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко донио је јуче одлуку којом укида санкције у 92 случаја, од којих се 58 односи на лица која су сумњичена за несарадњу са Хашким трибуналом и пружање подршке Радовану Караџићу и Ратку Младићу, а 34 за лица којима су били блокирани рачуни.

Осим Соњи Караџић -Јовичевић, санкције су укинуте и Љиљани Зелен Караџић, те Александру и Луки Караџићу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *