Слава ВРС: Централна свечаност у Бијељини

У манастиру Свете Петке у Бијељини сутра ће бити одржана централна пуковска свечаност поводом обиљежавања Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ. Према програму свечаности, од 9.30 до 11.30 часова биће одржана Света архијерејска литургија и парастос, након чега ће у 12.00 часова у овом манастиру, почети […]

четвртак, јун 27, 2013 / 09:30

У манастиру Свете Петке у Бијељини сутра ће бити одржана централна пуковска свечаност поводом обиљежавања Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Према програму свечаности, од 9.30 до 11.30 часова биће одржана Света архијерејска литургија и парастос, након чега ће у 12.00 часова у овом манастиру, почети и славски обред.

Крсна слава биће прослављена у духу традиције српског народа, а за ову прилику позвани су високи цивилни и војни званичници БиХ и Републике Српске и остали угледни гости, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Обиљежавање Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и 3. пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, према посебном протоколу сутра ће бити организовано и у касарнама Оружаних снага БиХ у Бањалуци и Билећи.

Централна прослава Видовдана, крсне славе Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, који баштини традицију Војске Републике Српске почело је јуче у Бијељини "Видовданском академијом", коју је организовало Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *